ΕΠΣ Ξάνθης: Κανονικά το μεσημέρι της Κυριακής έξι ματς Α’ και Β’ Κατηγορίας αν και αγωνίζονται την ίδια ώρα εντός ΑΟΞ και Άβατο

Δεν προχώρησε η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης στην αναβολή της αγωνιστικής δράσης το μεσημέρι της Κυριακής, αν και για εκείνη την ώρα έχει προγραμματιστεί ο πρώτος φετινός εντός έδρας αγωνας της ΠΑΕ Ξάνθη με τον Θεσπρωτό για την Super League 2 αλλά και το μεγάλο ντέρμπι του πρωτοπόρου της Γ΄Εθνικής Αρη Αβάτου με την Αλεξανδρούπολη στο γήπεδο του Κουτσού.

Στο παρελθόν, όποτε τουλάχιστον η μεγάλη επαγγελματική ομάδα αγωνιζόταν εντός έδρας σε μεσημεριανή ωρα, η ΕΠΣ Ξάνθης φρόντιζε να αναβάλει την αγωνιστική δράση ώστε ποδοσφαιριστές και διαιτητές να μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο. Ειδικά αυτήν την Κυριακή που έχει μεγάλο ντέρμπι και στην Γ’ Εθνική που επίσης απασχολεί έντονα τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής, αρκετοί εκτιμούσαν ότι δεν θα υπήρχε δράση για το τοπικό την ίδια ώρα.

Τελικά όχι μόνο ορίστηκαν κανονικά τα πέντε προγραμματισμένα παιχνίδια της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης (Σμίνθη-Μυρωδάτο, Κιμέρια-ΑΠΟΞ, Εχινος-Ατρομητος Χρυσας, Αναγέννηση Π. Χρύσας – Ασπίδα Πηγαδίων, Σέλινο – Γοργόνα) αλλά σε αυτά τα πέντε ματς προστέθηκε και ένα σημαντικό παιχνίδι της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης που δεν θα διεξαχθεί μαζί με τα υπόλοιπα το Σάββατο, η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αετό Τοξοτών και την Ελπίδα Γενισέας.

Υπολογίζοντας σε κατά μέσο όρο 50 τα άτομα σε κάθε παιχνίδι που απαραιτήτως θα πρέπει να βρίσκονται σε κάθε γήπεδο του τοπικού (ποδοσφαιριστές και αναπληρωματικοί, διαιτητές, παράγοντες, γιατροί), ουσιαστικά τουλάχιστον 300 φίλαθλοι που θεωρητικά να μπορούσαν ως άνθρωποι του ποδοσφαίρου να πάνε γήπεδο και να στηρίξουν δια ζώσης τον ΑΟΞ (ή το Άβατο) δεν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν λόγω της διεξαγωγής αυτών των έξι αγώνων του τοπικού.

Από την ΕΠΣ Ξάνθης πάντως υπάρχει η απάντηση ότι το πρόγραμμα της ΕΠΣ Ξάνθης είχε εκδοθεί πολύ πριν βγει αυτό της SL2, ότι λόγω της πανδημίας δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολών αλλά κυρίως ότι δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο από την ΠΑΕ Ξάνθη, όπως συνέβαινε όταν αγωνιζόταν στην Super League 1. Ετσι κόντρα στη φημολογία που αναπτύχθηκε, δεν υπήρχε τελικά αναβολή των αγωνων του τοπικού που έχουν προγραμματιστει για τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής.