Ο πρώην παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης «Dr. Jerry» πρόσφερε με ΚΑΡΠΑ τις πρώτες βοήθειες στον 32χρονο φίλαθλο του Άρη

Δύσκολες στιγμές έζησε ένας 32χρονος οπαδός του Άρη που λιποθύμησε κατά την 4η περίοδο του συναρπαστικού ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και Ηρακλή την περασμένη Κυριακή με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο ο αγώνας και ο φίλος των κιτρινόμαυρων να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ωστόσο ήταν τυχερός γιατί κοντά του έσπευσαν αρκετοί φίλοι του Άρη που είχαν γνώσεις πρώτων βοηθειών, αρχικά όπως ήδη έγραψε το ThrakiSportS ο χειροπρακτικός και φίλος του Άκη Μάντζιου Χριστόφορος Μουρατίδης, γνωστός και ως «Κόναν», αλλά κατόπιν ο πλέι μέικερ του Πορφυριακού και για μια 7ετία στο παρελθόν του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γεράσιμος Φωτιάδης.

Ο 27χρονος τελειόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης και μουσικός αφού παίζει βιολί (φαίνται στην κεντρική φώτο με την κίτρινη μπλούζα), μίλησε στον αέρα του YellowRadio 101,7 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Πλανήτης Άρης» του Κώστα Καραγιάννη και Νίκου Κοτσιάνη για το περιστατικό.

Ο Φωτιάδης, γνωστός στην Θράκη και στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και της Γ’ Εθνικής ως… «Doctor Τζέρι», θυμήθηκε τα όμορφα χρόνια του στον Εθνικό, την χρονιά που πάσαρε στον σέντερ της ομάδας και παλιό τερματοφύλακα του Άρη Γιάννη Φυσέκη που πλέον απολαμβάνει την ζωή σαν πατέρας διδύμων στην Πορτογαλία προσπαθώντας ακόμα να τελειώσει το διδακτορικό (γελάκια), ενώ για το περιστατικό στις κερκίδες ανέφερε:

«Δεν χάνω αγώνες του Άρη σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ ακόμα και στο βόλεϊ, όσο μου το επιτρέπουν οι εφημερίες μου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου κάνω την ειδικότητά μου στην γενική Ιατρική. Ετσι και αυτό το Σαββατοκύριακο την πέρασα και με Άρη, αρχικά πήγα στην Σκύδρα να δω βόλεϊ τον κολλητό μου και παλιό παίκτη Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής Κώστα Βλαχόπουλο να πληγώνει την ομάδα της καρδιάς του και την Κυριακή βρεθηκα στο Αλεξάνδρειο για το κρίσιμο ματς με το Ηρακλή.

Ξαφνικά είδαμε έναν νέο άνθρωπο να πέφτει κάτω, μέσα στα καρεκλάκια. Πολλοί που ξέραμε τί να κάνουμε τρέξαμε δίπλα του και τον μεταφέραμε στο διάδρομο, και μετά την παρέμβαση του κ. Μουρατίδη, εφάρμοσα Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στον ασθενή, που σιγά σιγά επανήλθε. Αμέσως έσπευσε και το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, οι κύριοι Κουκουλιάς, Μπουτοβίνος, και Αλεξιάδης και παρόλο που διέθεταν απινιδωτή ευτυχώς αυτός δε χρειάστηκε, ευτυχώς πήγαν όλα καλά και μάλιστα έμαθα ότι ήδη ο ασθενής βγήκε από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

Πάντως είναι χρήσιμο οι περισσότεροι να γνωρίζουμε τεχνικές πρώτων βοηθειών», κατέληξε στις δηλώσεις του ο «Dr Jerry» Γεράσιμος Φωτιάδης.