Με μέντορα τον «χρυσό» Κώστα Γκελαούζο τερμάτισαν στον Μαραθώνιο της Αθήνας Δουμπουλάκης – Πρεπούδης

Ο 38ος Μαραθώνιος της Αθήνας πέρασε στην ιστορία με τον Κομοτηναίο Γιάννη Τοροσιάν του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής να αναδεικνύεται 16ος επιτυγχάνοντας όμως νέο Πανθρακικό Ρεκόρ στην Κλασική Διαδρομή, ενώ ως γνωστόν πρώτος ήταν ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού που επίσης έκανε ρεκόρ, όχι απλά ατομικό αλλά και πανελλήνιο, σπάζοντας την επίδοση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ο χρυσός μαραθωνοδρόμος ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι αποτελεί και τον… μέντορα στις μεγάλες αποστάσεις δύο Εβριτών που διακρίνονται συνήθως στα γήπεδα ως ποδοσφαιριστές, αλλά εσχάτως αποφάσισαν να κάνουν καριέρα και ως… μαραθωνοδρόμοι. Ο λόγος για τον Θανάση Πρεπούδη αλλά και τον Στέφανο Δουμπουλάκη.

Ο Δουμπουλάκης, που αργά το βράδυ της Πέμπτης είχε βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να βοηθήσει την Εθνική Ανδρών στον αγωνα με την Ισπανία και να φωτογραφηθει με το φιλαράκι του, τον Μανώλη Σιώπη, ξημερώματα Κυριακής έδωσε το παρών και στον Μαραθώνιο ως δρομέας που κάλυψε την διαδρομή των 42.195 μέτρων. Ο πρώην παίκτης της Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, του Έβρου Σουφλίου και του Ατρομήτου Αβαντα λίγο μετά τον τερματισμο του, στις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακης, ανέβασε το συγκεκριμένο ποστ στα social media:

«Η ζωή είναι στιγμές και οι στιγμές αξίζουν… Σου φέρνει ανθρώπους στη ζωή που δεν το περιμένεις.
Ίσως δεν είμαι ο κατάλληλος για να δίνω συμβουλές αλλά ένα πράγμα βγαίνει απ την ψυχή μου. Βάλτε στόχους στην ζωή σας μικρούς η μεγάλους…
@konstantinos_gkelaouzos Σ’ ευχαριστώ δάσκαλε για τον Μαραθώνιο μου! 3.12 λεπτά, μοιάζει απίστευτο αφού γύρω στα τέλη Αυγούστου ήμουν 88 κιλά και σου έλεγα πως από αύριο θα πάω για τρέξιμο μέχρι που πήγα και δε σταμάτησα εδώ και 2 μήνες
όσο για το ρεκόρ που έκανες σήμερα… δεν υπάρχουν λόγια!»

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Πρεπούδης, ιδιοκτητης του Barbone στο Σουφλί αλλά και με παρελθόν ως παίκτης του τοπικού Έβρου Σουφλίου, του Ακρίτα Δαδιάς και της Ενωσης Κορνοφωλιάς Λυκόφης, ο οποίος τερμάτισε στον ίδιο περίπου χρόνο των 3 ωρών και 10 λεπτών τον πρώτο του Μαραθώνιο και μάλιστα στην απαιτητική κλασική διαδρομή, ανέφερε για την μεγάλη επιτυχία του αυτή αλλά και τους ανθρώπους που τον βοήθησαν:

Με δάκρυα στα μάτια ψάχνω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα μου .. Αυτό το μάθημα ζωής που μου έδωσε ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πολύ μεγάλο .. νιώθω ευλογημένος που τερμάτισα όρθιος αυτόν τον ΜΥΘΟ .. έχοντας στο πλάι σου κάθε στιγμή που παλεύεις με τα όνειρα σου την οικογένεια σου να σε στηρίζει σε κάθε λεπτό .. αυτούς τους τρελούς φίλους που σε κάθε σημείο της διαδρομής ήταν εκεί να σε εμψυχώσουν και φυσικά έναν προπόνηση πρωταθλητή που πίστεψε σε σένα .. ειναι πολύ δύσκολο να αποτύχεις .. για την ιστορία ο πρωτος μαραθώνιος τελείωσε με χρόνο 3:10:10 πράγμα απίστευτο αν μου το έλεγες πριν καιρό !!
Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή , φίλο και πανελλήνιο πρωταθλητή @konstantinos_gkelaouzos για την καθοδήγηση .. είμαι περίφανος που είσαι φίλος μου να ξέρεις !!
@serkalps & Κώστα τσικ τι να πω ? @esmeraldoula @pateliskyriakos μου έδωσες τρελό μπουστ εκείνη την ώρα.. @doumpou ευχαριστώ για όλα.. ξερεις .. Συνεχίζουμε