Ηττήθηκε από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα η Κ17 του ΑΟΞ

Την ήττα με 2-0 από τον ανώτερο ΠΑΣ στα Γιάννινα γνώρισε η Κ17 του ΑΟΞ για τον εξ αναβολής αγώνα της 9ης αγωνιστικής.

Πρώτη φάση της αναμέτρησης στο 11′ με τον ΠΑΣ να απειλεί με μπάσιμο του Λώλη από αριστερά, ο οποίος σούταρε επικίνδυνα προς την εστία με τον γκολκίπερ της Ξάνθης να μπλοκάρει σταθερά.

Η Ξάνθη απείλησε για πρώτη φορά στο 37′ με τον Τσολακίδη να βγαίνει στη πλάτη της άμυνας, αφού εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αντιπάλου κίπερ, αλλά η πάσα στου στην καρδιά της περιοχής απομακρύνθηκε με δυσκολία από τους αμυντικούς των γηπεδολυχων. Στο 39′ απείλησαν και πάλι, με ένα απευθείας κόρνερ του Βαρσάμη, που ανάγκασε τον πορτιέρο σε δύσκολη έξοδο και απόκρουση.

Στην εξέλιξη της ίδιας φάσης ο ΠΑΣ έφυγε στη κόντρα με τον Βλέτσα, ο οποίος προσπάθησε να κρεμάσει τον Νικολακούλη, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο αουτ.

Στο 42′ ήρθε το γκολ για ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Βλέτσα να κατεβάζει τη μπάλα από δεξιά γρήγορα και να δίνει μια πάσα στον Λυκόπουλο, ο οποίος πάτησε περιοχή και με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Ξάνθη προσπάθησε να ισοφαρίσει άμεσα στο 43′ με τον Βαρσάμη να κάνει ωραίες απανωτές ντρίμπλες και να αδειάζει 4 αμυντικούς του ΠΑΣ, αλλά το δυνατό μακρινό σουτ μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι και έδειχναν από νωρίς ότι έψαχναν το δεύτερο γκολ. Η πρώτη φάση ήρθε στο 46′ όταν μετά από βαθιά μπαλιά ο Λυκόπουλος πήρε τη μπάλα, πέρασε ωραία τους αμυντικούς της Ξάνθης, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Νικολακούλης. Στο 49′ απείλησε και πάλι ο ΠΑΣ, με τον Λώλη να κάνει μια καλή κεφάλια μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά τη μπάλα να φεύγει αουτ.

Δύο λεπτά αργότερα αργότερα απείλησε και πάλι με μια βαθιά μπαλιά με αποδεκτή τον Σάλο, ο οποίος έκανε μια κεφάλια και ανάγκασε τον Νικολακούλη σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ, ενώ από αυτό έγινε η κεφάλια από τον Λώλη με τη μπάλα να παίρνει πορεία προς το τέρμα και τον Τσολακίδη να σώζει με το κεφάλι κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή.

Αυτό που φαινόταν για τους γηπεδούχους ήρθε στο 57′, με τον Βλέτσα του ΠΑΣ να βγαίνει στη πλάτη της άμυνας και να γίνεται αποδέκτης μιας πολύ ωραίας πασάς, να περνάει ωραία και τον Νικολακούλη και σε άδεια εστία να σπρώχνει απλά τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 71′ ο Λώλης απείλησε και πάλι για τον ΠΑΣ, με ένα μακρινό σουτ, αναγκάζοντας τον Νικολακούλη σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ. Στο 73′ μεταβλήθηκαν οι ισορροπίες στο παιχνίδι με τον Μάντζιο να κάνει μια έξοδο και να χτυπάει άσχημα και απρόσεκτη τον Τουλουμενιδη, με τον ρέφερι να του δείχνει την κόκκινη κάρτα και να αφήνει τον ΠΑΣ με παίκτη λιγότερο.

Στο 78′ η Ξάνθη απείλησε με ένα πολύ ωραίο σουτ του Νικολαΐδη, με τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από τη συμβολή των δοκών του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μετά τη κόκκινη η Ξάνθη είχε μεν το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν είχε την ηρεμία όταν είχε τη μπάλα στα πόδια της, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Λώλης): Μάντζιος, Αθανασίου, Μίνης, Ντούκας, Ντώνος, Λώλης, Βλέτσας, Τσίτας (74′ Καραφυλλιάς), Λυκόπουλος (69′ Ζωγράφος), Νίτας (58′ Καφενζής), Σάλο.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κώστας Προδρομίτης – Γιάννης Δημητριάδης): Νικολακούλης, Γουναρίδης (46′ Τηλαβερίδης), Βαρσάμης (76′ Μεσίνης), Λουλούδης, Ζάχαρης, Τσελεμπάκης, Τσολακίδης (61′ Τουλουμενίδης), Μητρούσης (86′ Ανηπαρόπουλος), Δεληγιαννίδης, Νικολαΐδης, Αγοραστός (61′ Ματζαρίδης).