Με μπασκετμπολίστες και αθλητές του… kick boxing κόντρα στην Ξάνθη ο ΑΟ Καβάλας την άλλη Τετάρτη

Ο ΑΟ Καβάλας ζει μια δύσκολη κατάσταση, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, όπου θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νέες μεταγραφές, επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε την Τρίτη, οι “αργοναύτες” έχουν εγγράψει ως ποδοσφαιριστές αθλητές του μπάσκετ και του kick boxing, προκειμένου να βγάλουν τις πρώτες αγωνιστικές της Super League 2. Με αυτην την συνθεση ανάγκης θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και την Ξάνθη την άλλη Τετάρτη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Το μόνο που απομένει είναι αυτά τα δελτία να γίνουν επαγγελματικά για να μπορέσει η ομάδα να συμμετάσχει και αυτή στο πρωτάθλημα. Στο Sport24 μίλησε ο πρόεδρο της μακεδονικής ΠΑΕ Σταύροw Κούρο, ο οποίος ανέλυσε την κατάσταση που ισχύει για τους αργοναύτες, οι οποίοι όπως τόνισε θα κατεβούν κανονικά την προσεχή Κυριακή με τον Πιερικό (και προφανως την άλλη Τετάρτη με ΑΟΞ).

Για τη διαδικασία που ακολούθησε η ομάδα προκειμένου να παίξει: «Πρώτες εγγραφές, έτσι λέγεται η ακριβής ορολογία για να βγάλουν οι συγκεκριμένοι αθλητές δελτίο, καθώς μέχρι πρότινος δεν είχαν δελτίο κάπου αλλού. Στη συνέχεια θα εκδοθούν τα επαγγελματικά συμβόλαια των παικτών, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές βγάζουν δελτίο για πρώτη φορά, καθώς ασχολούταν ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο. Οι περισσότεροι από αυτούς ασχολούνται με το μπάσκετ, το Kickboxing ταυτόχρονα με το ποδόσφαιρο».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στους παίκτες που είχε η ομάδα αλλά αποχώρησαν λόγω της δικαστικής διαμάχης που υπήρχε. «Είχαμε αλλά οι παίκτες έφυγαν γιατί δεν είχαμε άδεια. Κάνεις επαγγελματίας δεν μένει σε μια ομάδα που να μην έχει άδεια. Όταν αυτή εκδόθηκε για να παίξουμε τότε ήταν κλειστή η μεταγραφική περίοδος αλλά δεν είχαμε δυνατότητα για μεταγραφές».

Παράλληλα τόνισε ότι η ομάδα έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι θα κατέβει κανονικά στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Πιερικό στην Κατερίνη. «Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να έχουμε την ομάδα που θέλουμε από την πρώτη κιόλας μέρα του Ιανουαρίου. Θα κατεβούμε κανονικά (σ.σ. Πιερικό) καθώς θα έχουμε τα δελτία». Υπενθυμίζεται ότι μετα τον Πιερικό, ο ΑΟ Καβάλας φιλοξενεί τον ΑΟΞ την άλλη Τετάρτη στο Ανθή Καραγιάννη.