Διατηρούνται στην ΕΕΑ για άλλα 4 χρόνια ο πρόεδρος και ο βασικός εισηγητής της «πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης»

Αφού επί δύο εβδομάδες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έμεινε χωρίς σύνθεση, τελικά έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης ότι βρέθηκαν τα νέα μέλη που θα την στελεχώσουν για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία τελικά δεν είναι… και τόσο νέα αφου παρά τις φήμες και τα δημοσιεύματα που υπήρχαν ότι θα απομακρυνθούν όλα τα απελθόντα μέλη της, τελικά περίπου τα μισά παραμένουν.  

Στα επτά νέα μέλη που ανακοινώθηκαν (θα υπάρχουν κι επτά αναπληρωματικά χωρίς δικαίωμα ψήφου όταν παρίστανται τα τακτικά), διατηρείται στην θέση του προέδρου ο συνταξιούχος δικαστικός Νίκος Τζουλάκης που είχε προεδρεύσει στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, ενώ συνεχίζει και ο βασικός εισηγητής υπέρ της τιμωρίας Ξάνθης και ΠΑΟΚ Ηλίας Αρκούδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Επιπλέον στη θέση της αντιπροέδρου βρίσκουμε εκ νέου η Αριστέα Συνανιώτη που είχε διοριστεί λίγο πριν την εξέταση της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθης, μετά την παραίτηση των δύο καθηγητών του Πανεπιστημίου Θράκης.

Αντίθετα, στα νέα μέλη δεν περιλαμβάνεται η Ειρήνη Μαρούπα, ούτε όμως και ο Χρίστος Δερδεμέζης που παρόλο που θεωρείται στέλεχος της ΝΔ, δεν παραμένει στην θέση. Υπενθυμίζεται ότι ο Δερδεμέζης ήταν ο έτερος εισηγητής στην περίπτωση της πολυϊδιοκτησίας και ήταν εκείνος που τελικά είχε μειοψηφίσει, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε αποδεδειγμένη σύνδεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, όπως υποστήριξαν οι υπόλοιποι με αποτέλεσμα την καταρχήν τιμωρία των δυο ομάδων που εν τέλει διατηρήθηκε μόνο στην Ξάνθη και οδήγησε στον υποβιβασμό της. Σημειώνεται ότι και δύο από τα αναπληρωματικά μέλη ήταν επίσης στην προηγούμενη επιτροπή.  

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, η θητεία της Επιτροπής θα είναι τετραετής κι αυτή τη φορά θα υπάρχει και αμοιβή. 

Αναλυτικά τα επτά μέλη που προτείνονται για τη νέα ΕΕΑ:

1) Ο Νικόλαος Τζουλάκης του Εμμανουήλ, συνταξιούχος ανώτερος δικαστικός λειτουργός, ως Πρόεδρος, 
• με αναπληρωτή Πρόεδρο τον Χρήστο Κουμπή του Γεωργίου, συνταξιούχο ανώτατο δικαστικό λειτουργό.
2) Η Αριστέα Σινανιώτη του Κωνσταντίνου, καθηγήτρια του εμπορικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ως Αντιπρόεδρος,
• με αναπληρωτή Αντιπρόεδρο τον  Χαράλαμπο Τσιλιώτη του Μιχαήλ, επίκουρο καθηγητή του συνταγματικού δικαίου, του δημόσιου διεθνούς Δικαίου και του δικαίου της ευρωπαϊκής ένωσης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
3) Ο Σπυρίδων Τσαντίνης του Κωνσταντίνου, ως μέλος, 
• με αναπληρωτή του τον Χρήστο Καπετάνο του Δημητρίου,
αμφότεροι δικηγόροι παρ’ Αρείω Πάγω με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα δικαίου εταιρειών.
4) Ο Νικόλαος Γερακάρης του Αριστείδη, ως μέλος, 
• με αναπληρώτριά του την Ευαγγελία Παπανδρέου του Παναγιώτη, 
αμφότεροι δικηγόροι παρ’ Αρείω Πάγω με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα αθλητικού δικαίου.
5) Ο Ηλίας Αρκούδης του Παναγιώτη, ως μέλος, 
• με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Πανόπουλο του Ευαγγέλου,
αμφότεροι πτυχιούχοι οικονομικής κατεύθυνσης και  κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος οικονομολόγου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 
6) Ο Ιωάννης Ράλλης του Βασιλείου, συνταξιούχος ιδιωτικού τομέα,  πρώην διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης, ως μέλος, 
• με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Μπατσίλα του Δημητρίου, δικηγόρο  παρ’ Αρείω Πάγω με εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού.
7) Ο Μιχαήλ Κουρέτας του Διονυσίου, εν ενεργεία διεθνής διαιτητής υδατοσφαίρισης, ως μέλος, 
• με αναπληρωτή του τον Εμμανουήλ Μίαρη του Νικολάου, δικηγόρο και πρώην διαιτητή ποδοσφαίρου.