Τεσσάρων μηνών βρέφος από την Θράκη νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης

Διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται βρέφος τεσσάρων μηνών από την Κομοτηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», το βρέφος μεταφέρθηκε επειγόντως με ΕΚΑΒ από το Νοσοκομείο Κομοτηνής στο Ιπποκράτειο το απόγευμα του Σαββάτου 13/11, χωρίς να χρειάζεται αναπνευστική υποστήριξη στη διακομιδή.

Προηγήθηκε συνεννόηση των ιατρών των δύο Νοσοκομείων κι επείγουσα απόφαση των ειδικών λοιμωξιολόγων του Ιπποκράτειου, για άμεση μεταφορά του εκεί, καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστική δυσχέρεια κι υπήρχε φόβος για επηρεασμό και της καρδιάς του.

Εκεί, νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες στην παιδιατρική Μονάδα Λοιμώξεων, ενώ σήμερα τα ξημερώματα (15/11) κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη δυσκολία αναπνοής.

Τι προηγήθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», οι γονείς του βρέφους, που ζουν στην Κομοτηνή, είχαν διαγνωστεί κι οι δύο θετικοί στον κορωνοϊό και διένυαν περίοδο καραντίνας στο σπίτι τους, μαζί με το βρέφος τους.

Και οι δύο είναι ανεμβολίαστοι.

Την Τρίτη έφεραν στο Νοσοκομείο το παιδί με πυρετό, όπου σε rapid test αποδείχθηκε πως και το βρέφος είναι θετικό. Όλη την περίοδο που μεσολάβησε το παιδί παρακολούθησε ιδιώτης παιδίατρος, ενώ σε καθημερινή επικοινωνία ήταν κι οι ιατροί του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Το Σάββατο, ιατρός του Νοσοκομείου Κομοτηνής, αντιλαμβανόμενος πως ο πυρετός δεν υποχωρεί, ζήτησε από τους γονείς να επιστρέψουν άμεσα με το παιδί τους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, προκειμένου να γίνουν περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Εκεί, διαπιστώθηκε ηπατική δυσλειτουργία του παιδιού κι εσπευσμένα μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: https://www.xronos.gr/