Τερμάτισε στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας καταρρίπτοντας κατά 7 λεπτά το Πανθρακικό Ρεκόρ ο Γιάννης Τοροσιάν!!!

Μία μεγάλη διάκριση στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών στην αυθεντική διαδρομή, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, πέτυχε ο Κομοτηναίος δρομέας Γιάννης Τοροσιάν.

Ο αθλητής του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής αφενός κατάφερε να τερματίσει στην αρκετα δυσκολη κλασική διαδρομή, αφετέρου έτρεξε τα 42 χιλιόμετρα και 195 μέτρα του 38ου αυθεντικού Μαραθωνίου μόλις σε 02:43:34! Πρόκειται για επίδοση που όχι απλά είναι η καλύτερη που έχει πετύχει ο ίδιος, αλλά είναι η καλύτερη από αθλητή της Θράκης στην κλασική διαδρομή.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο Πανθρακικό Ρεκόρ κρατούσε από τον περασμένο αιώνα. Το κατείχε ο αθλητής του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης Αλέξανδρος Μιχαηλίδης με χρόνο 02:50:37 και το είχε πετύχει στον 17ο Μαραθώνιος Δρόμος που είχε διεξαχθεί στις 17 Οκτωβρίου του 1999!

«Κάθε στόχος για να επιτευχθεί χρειάζεται αφοσίωση, επιμονή, υπομονή και κουράγιο. Στην διάρκεια της ζωής μας, οι περισσότεροι θα βιώσουμε την χαρά της επιτυχίας και την απογοήτευση της αποτυχίας. Χρειάζεται να στεκόμαστε ψύχραιμοι απέναντι και στα δυο και να παίρνουμε το μάθημα της κάθε εμπειρίας», δήλωσε μετά τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο Γιάννης Τοροσιάν.

Ο Κομοτηναίος δρομέας μετέφερε το μήνυμα και τη συμβουλή του, μετά από αυτήν την τεράστια για τον ίδιο επιτυχία: «Μπορεί να κουραστείς, μπορεί να σκεφτείς ότι οι κόποι σου δεν έχουν αποτέλεσμα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίζουμε την προσπάθεια. Να μην σταματάμε την δράση μας.  Τίποτα να μην μας ακινητοποιεί!».

Με την επίδοση αυτή ο Γιάννης Τοροσιάν αναδείχθηκε 16ος στην γενική κατάταξη του φετινού μαραθωνίου, που σημαδεύτηκε από ένα ακόμα ρεκόρ, αφού ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού Κώστας Γκελαούζος τερμάτισε στην 1η θέση με ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στην κλασική διαδρομή (02:16:49) το οποίο κατείχε ο Νίκος Πολιάς (02:17.56) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν τον Γιάννη Τοροσιάν για την επιτυχία του ήταν ο σύλλογός του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής. «Στο πιο δύσκολο αγώνισμα του Κλασικού Αθλητισμού ξεπέρασε τον εαυτό του και μας έκανε υπερήφανους εκπροσωπώντας τον 1ο σύλλογο της Θράκης και διαφημίζοντας την πόλη της Κομοτηνής!», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣ Πρωταθλητών.