Βράβευσε την Σπανού πριν την έναρξη στην Ξάνθη ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος!

Η Άρτεμις Σπανού έσπασε το δικό της φράγμα με την Εθνική Γυναικών και συνεχίζει να γράφει την δική της ιστορία. Έγινε η 16η αθλήτρια στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που έφτασε τις 100 συμμετοχές στα γαλανόλευκα. Στην Ξάνθη τιμήθηκε σήμερα γι’ αυτήν την ξεχωριστή στιγμή, η οποία καταγράφθηκε σε εκτός έδρας αγώνα, από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.

Η Ελληνίδα διεθνής έπιασε τα… 100 στον αγώνα της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2021 με αντίπαλο την Βουλγαρία. Ο αγώνας είχε γίνει σε καθεστώς φούσκας, λόγω κορονοϊού, στην Λουμπλιάνα στις 6 Φεβρουαρίου 2021 και η Ελλάδα είχε επικρατήσει 73-55. Η ίδια είχε σημειώσει 14 πόντους.

Η πρώτη της συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα των «μεγάλων» έγινε στα μόλις 17 της χρόνια, στις 2 Σεπτεμβρίου 2010, στο Διεθνές Τουρνουά του Λούγκο. Αντίπαλος της Ελλάδας ήταν η οικοδέσποινα Ισπανία, η οποία είχε επικρατήσει άνετα με 80-39. Η Σπανού είχε σημειώσει τέσσερις πόντους. Με 110 συμμετοχές πλέον (μαζί με τον σημερινό αγώνα) στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι στην όγδοη θέση της λίστας με τις κορυφαίες σκόρερ με 948 πόντους.  Το ρεκόρ πόντων σε ένα παιχνίδι είναι οι 22 που σημείωσε σε φιλικό αγώνα με την Κίνα στις 18/8/2019, όπου η Εθνική Γυναικών είχε ηττηθεί 88-68.

Νωρίτερα είχε δείξει την αγάπη της για τα… γαλανόλευκα με την Εθνική Κορασίδων (38 συμμετοχές), την Εθνική Νεανίδων (22 συμμετοχές), ενώ με την Εθνική Νέων Γυναικών μέτρησε 25 συμμετοχές.