Γούτας στο ThrakiSportS: «Τιμή το ντεμπούτο με την Εθνική, ελπίζω να καθιερωθώ, έμαθα από την Κ17 της Ξάνθης να σκοράρω»

«Είναι ιδιαίτερη τιμή μου που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα και εκπροσωπώ την χώρα μου». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Γούτα στο ThrakiSportS, λίγο μετά το ιστορικό του ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών στην αναμέτρηση με την Ισπανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

«Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το ξέραμε. Ειχαμε διαβάσει τον αντίπαλο, προετοιμαστήκαμε καλά. Νομίζω ότι σταθήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο, ιδίως στο δευτερο ημιχρονο», ανέφερε ο Δημήτρης Γουτας, που στην επισήμανση του ThrakiSportS ότι απέξω από τον αγωνιστικό χώρο φάνηκε να υπάρχει επιθετικό φάουλ στον καταλογισμό του πέναλτι σε βάρος της Ελλάδας, χωρίς να δώσει σημασία στην διαιτησία, απάντησε: «Δεν ξερω αν ηταν επιθετικο φαουλ αλλα η αλήθεια είναι ότι εγώ ένιωσα ενα σπρώξιμο εκείνη την στιγμή».

Ο Θασίτης κεντρικός αμυντικός μετά την θετική αυτή πρώτη παρουσία του στην Εθνική Ανδρών ανέφερε στο ThrakiSportS: «Ευχαριστω πολύ τον προπονητή που μου έδωσε την ευκαιρία, με καλεσε στην ομάδα και μου εδωσε μάλιστα αμέσως την ευκαιρια να αγωνιστώ και μάλιστα ντεμπουτο απέναντι σε μια τοσο μεγάλη ομάδα όπως η Ισπανία. Ελπίζω να τον βγάλω ασπροπρόσωπο, να του δείξω ότι αξίζω την κλήση και να συνεχίσω να φοράω το εθνόσημο και να είναι η συνέχεια ακόμα καλύτερη».

Σε ερώτηση για την παρουσία του στο τουρκικό πρωτάθλημα και τα πολλά γκολ που έχει πετύχει, αν και ο ίδιος αμυντικός, σχολίασε: «Να πω ότι έτυχε; Η αλήθεια είναι ότι δουλευουμε πολυ στην προπονηση τις στημενες φάσεις. Νιωθω καλά, πατάω καλά, η ομάδα έχει ποιοτικούς παικτες και σιγά σιγά έρχεται η ώρα να ανακάμψουμε, γιατι χάσαμε πολλύς βαθμους μετά το 90′. Η ομάδα πιστευω ότι σύντομα βρει τα πατήματά της».

Και όταν το ThrakiSportS του επισήμανε ότι οι φίλοι του ΑΟΞ τον θυμούνται και αυτοί με νοσταλγία να σκοράρει με την ομάδα σε κρίσιμες στιγμές, με πιο χαρακτηριστικό φυσικά το μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου, απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι στην Κ17 της Ξάνθης έπαιζα και σέντερ φορ. Πάντως, το να είσαι αμυντικός και να μπορείς να βοηθάς την ομάδα σου στο σκοράρισμα είναι σημαντικό. Σίγουρα το θέλω, είμαι χαρούμενος που το πετυχαίνω αλλά δεν μπορώ να πω ότι το κυνηγάω κιολας. Σημασία έχει να δουλεύουμε όλοι ο καθένας από τον τομέα του για το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα».