Διπλή Θρακιώτικη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου στην κλασική διαδρομή στην Αθήνα

Το 38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου διεξάγεται την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 στην κλασική διαδρομή Μαραθώνας – Καλλιμάρμαρο, παράλληλα με τον διεθνή Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετέχουν 55 αθλητές και 25 αθλήτριες από Σωματεία Στίβου του ΣΕΓΑΣ από όλη την Ελλάδα.

Διπλό ειναι το παρών από την Θράκη. Ο ένας είναι ο αθλητής Γιάννης Τοροσιάν του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής. Ο άλλος είναι ο Βασίλης – Χρυσοβαλάντης Γκορόγιας του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης. Αμφότεροι έπιασαν το υψηλό όριο που απαιτείται για τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου.

Ο Ξανθιώτης αθλητής, που συμμετείχε και το 2019 πετυχαίνοντας χρόνο 2.59.31, επιστρέφει φέτος μετά από ένα χρόνο αναβολής (2020) λόγω Covid-19. Στις γυναίκες δεν υπάρχει συμμετοχή αθλήτριας από την Θράκη.

Για την ιστορία, όπως θυμίζει σε σχετική ανακοίνωση ο ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, στον σύλλογο ανήκουν τα Πανθρακικά ρεκόρ στην κλασική διαδρομή Μαραθώνας – Καλλιμάρμαρο σε άνδρες και γυναίκες. Συγκεκριμένα:
Άνδρες: Μιχαηλίδης Αλέξανδρος ΑΠΟΦΚΑ, χρόνος 2.50.37, 17ος Μαραθώνιος Δρόμος 17/10/99
Γυναίκες:  Καζιμίροβα Ξένια ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης 3.24.46΄, 30ος Μαραθώνιος Δρόμος 11/11/2012.

«Το Δ.Σ. του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης εύχεται ολόκαρδα καλή επιτυχία στο δύσκολο αυτό αγώνα», καταλήγει ηγ ενημέρωση του συλλόγου της Ξάνθης, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Ευάγγελος Πατσαμανης.