Το… ντεζά βου της αλλαγής προπονητή του ΑΟΞ μετά τον Πιερικό μισό αιώνα πριν! (+photo)

Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο του ΑΟΞ ο Πορτογάλος Τζέιμι Μονρόι μετά την ανεπιτυχή πρεμιέρα και την ισοπαλία κόντρα στον Πιερικό, ενώ άμεσα ανέλαβε τα ηνία ο «πιστός στρατιώτης», Νίκος Κεχαγιάς.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ξάνθη άλλαξε προπονητή μετά από αναμέτρηση με τον Πιερικό, αφού σχεδόν 50 χρόνια πριν, στις 17 Οκτωβρίου του 1973 όπως αποκαλύπτει ο Μπάμπης Κυρλίδης με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια, είχε απολυθεί ο κόουτς Δανιήλ μετά από το βαρύ 3-0 για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Η ομάδα του ΑΟΞ δεν θέλησε να μπει σε περιπέτειες… Πόποβιτς, σπαταλώντας για ακόμα μια χρονιά τον πρώτο γύρο που ουσιαστικά πέρυσι στέρησε την άνοδο από τον σύλλογο, προχωρώντας στην άμεση αντικατάσταση του άπειρου Πορτογάλου από τον Νίκο Κεχαγιά, που για πολλούς έπρεπε να ήταν η λύση από την αρχή της σεζόν.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Αλλαγή προπονητού στήν Ξάνθη ΞΑΝΘΗ. (1ο0 άνταποκριτου μας). οι φίλαθλοι τής Ξάνθης είναι α- γανακτημένοι μέ τον προπονητή τής όμάδος Δανιήλ, τόν όποτον θεωρούν υπεύθυνο γιά την κατακόρυφη πτώσι της Ξάνθης. Κατόπιν αύτου, ổ δήμαρχος K. Κα- ραλέκος εκάλεσε τον Καρπούζη, όποιος πρό διετίαις ητο προπονητής τής Ξάνθης καί παρητήθη προσφάτως άπό την τεχνική ήγεσία τής Ναού- σης. όπως άναλάθη την δμάδα. είδησις αύτή, χαροποίησε άφάν- ταστα το φίλαθλον κοινόν της πόλε- λεως, πού θεωρεί δεδαία τήν πρόσλη- ψι τού Καρπούζη."