Από τον Άρη Πετεινού στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης η Ξανθιώτισσα πρώην «Βασίλισσα» Χριστίνα Μπουρτούνη

Στην πρωταθλήτρια ομαδα του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καριέρα της η 21χρονη Ξανθιώτισσα διεθνής τερματοφύλακας Χριστίνα Μπουρτούνη, όπως ανακοινωσε ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης.

Η παίκτρια ξεκίνησε την καριέρα της από την ακαδημία «Ευστάθιος Τοροσίδης» του Αρη Πετεινού, αναδείχθηκε από την γυναικεία ομάδα Βασίλισσα της Θράκης και φέτος πήρε μεταγραφή για τις Ελπίδες Καρδίτσας.

Το γεγονός ότι κράτησε ανέπαφη την εστία της στα δυο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος οδήγησε τους ιθύνοντες του δικεφάλου να κάνουν πρόταση και να την αποκτήσουν. Η ανακοίνωση της ομάδας της Θεσσαλονίκης αναφέρει τα εξης:

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, με την αθλήτρια, Χριστίνα Μπουρτούνη, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Γεννημένη στη Ξάνθη στις 12/08/2000, η Χριστίνα Μπουρτούνη έχει ύψος 176cm και αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα.

Από τα 11 της χρόνια ήταν στην ακαδημία του Άρη Πετεινού, όπου ήταν μέλος της ομάδας του μεικτού πρωταθλήματος, έως και τα 15.

Στην ηλικία των 15 ετών έως και τα 20 αγωνίστηκε στην Βασίλισσα Θράκης με την οποία ανέβηκε από την Γ’ κατηγορία ως πρωταθλήτρια στη Β’ και από εκεί στην Α’ Εθνική.

Φέτος μεταγράφηκε στις Ελπίδες Καρδίτσας με τις οποίες κράτησε ανέπαφη την εστία της στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος και κέρδισε την μεταγραφή της στον Δικέφαλο».

Μετά την συμφωνία συνεργασίας της, η Χριστίνα Μπουρτούνη δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου:

«Είμαι ευτυχισμένη που είμαι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Θανάση Κατσαρή, την Διοίκηση, τον έφορο του τμήματος κ. Κώστα Βαρδαλή καθώς και τα στελέχη της ομάδας για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου».