Όλο το δημοσίευμα του Australian για την επικείμενη πιθανή αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΠΑΕ Ξάνθη

Η εφημερίδα The Australian, μια από τις μεγαλύτερες στην χώρα της Ωκεανίας, ανέφερε σε αποκλειστικό της δημοσίευμα στο κυριακάτικο φύλλο ότι η τράπεζα Westpac μπορεί να καταλήξει να είναι ιδιοκτήτρια της ΠΑΕ Ξάνθη, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για την φερόμενη απάτη σε βάρος της από τον Μπιλ Πάπας ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σε απάντηση αυτού του δημοσιεύματος, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα σημείο αναφέρει ότι εκτιμάται πως έχει φύγει από την Ελλάδα, ο γνωστός Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας (σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης εδώ και περίπου δύο εβδομάδες) έδωσε κανονικά το παρών την Κυριακή στο γήπεδο της Κατερίνης, στον αγωνα της πρεμιέρας ανάμεσα σε Πιερικό και ΑΟΞ.

Σε γενικές γραμμές το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ερευνάται από τους εκκαθαριστές στο πλαίσιο της διαδικασίας που υπάρχει με το Forum Finance η προέλευση των χρημάτων με τα οποία ο Πάπας αγόρασε πέρυσι την Ξανθη. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ενα είναι με δικαστική απόφαση να εκτοπιστεί από ιδιοκτήτης ο Πάπας και να περάσει στην ιδιοκτησία της Westpac.

Το δεύτερο σενάριο που επισημαίνει η εφημερίδα της Αυστραλίας είναι υπό την πίεση όσων έχουν συμβεί να επιχειρηθεί μια βεβιασμένη πώληση της ΠΑΕ Ξάνθη, κάτι που όπως αναφέρεται να οδηγούσε την τράπεζα να έχει απαιτήσεις στα χρήματα που θα δοθούν. Σε κάθε περίπτωση, το ThrakiSportS αναζήτησε το πλήρες κείμενο του δημοσιεύματος και το παραθέτει στους αναγνώστες του…