Superlig: Με κομβικό Σιώπη στη θέση «Μπάκα» η Τραμπνζοσπόρ νίκησε Μπεσίκτας και εδραιώθηκε στην κορυφή

Η Τραμπσονσπορ των Μανώλη Σιώπη και Τάσου Μπακασέτα νίκησε με 2-1 την Μπεσίκτας και εδραιώθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας στην τουρκική Superlig.

Ωστόσο η είδηση του αγωνα ήταν ότι επιβεβαιωθήκαν τα ανησυχητικά σημάδια ότι το σώμα του είχε αρχίσει να καταπονείται. Ένας τραυματισμός που τον έκανε να μην το πάει παραπέρα από το 31ο λεπτό στο γήπεδο της Μπεσίκτας.

Κομβικός για το θρίαμβο υπήρξε ο Εβριτης Μανώλης Σιώπης. Που αντικατέστησε τον «Μπάκα», ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ πάει για 3 εβδομάδες εκτός και σε κάθε περίπτωση χάνει τα παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας με Ισπανία και Κόσοβο. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπακασέτας έχει συμπεριληφθεί από τον Τζον Φαν’τ Σχιπ στην αποστολή για τα τελευταία δύο παιχνίδια της εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως έτσι κι αλλιώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση της Πέμπτης (11/11) με την Ισπανία, λόγω τιμωρίας.

Όπως δήλωσε ο γιατρός του τουρκικού συλλόγου, Χακάν Τσελίκ: «Στη μαγνητική τομογραφία, στην οποία υποβλήθηκε ο Τάσος Μπακσέτας που τραυματίστηκε στο ματς με την Μπεσίκτας, εντοπίστηκε οίδημα στον πλάγιο σύνδεσμο του δεξιού γονάτου. Η θεραπεία του παίκτη ξεκίνησε, θα συνεχιστεί σύμφωνα με την μαγνητική τομογραφία και τις επόμενες μέρες θα γίνει νέος έλεγχος».

Μάλιστα, αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, όπου ο αρχηγός της Εθνικής θα απουσιάσει από παιχνίδι της «γαλανόλευκης». Η τελευταία φορά ήταν στις 8 Σεπτεμβρίου του 2019, όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε το Λίχτενσταϊν στο ΟΑΚΑ (1-1). Έκτοτε ο διεθνής μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια συνεχόμενα και μάλιστα στα 11 εξ αυτών φόρεσε και το περιβραχιόνιο.