Γ’ Εθνική: Σκόραρε ο Τοπούζης στη νίκη του Μακεδονικού επί του Ηρακλή Αμπελοκήπων

Ο Εβρίτης επιθετικός Θάνος Τοπούζης πέτυχε το πρώτο του τέρμα στον Μακεδονικό και η ομάδα του έφτασε στην τρίτη της νίκη φιγουράροντας στη κορυφή του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το σκορ του φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων το Σεπτέμβριο (1-2) επανέλαβε ο Μακεδονικός κόντρα στον Ηρακλή Αμπελοκήπων, περνώντας από τις δυτικές συνοικίες με τρίποντο το απόγευμα της Κυριακής (07/11).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ανέλπιστα στο 9ο λεπτό, όταν η μπάλα έπαιξε ύπουλο παιχνίδι στον Γουναρίδη και κατέληξε στην εστία του μετά από προσπάθεια του Λίτσιου.

Ο Μακεδονικός, ωστόσο, έβγαλε αντίδραση και απέδειξε πως είναι χτισμένος από μέταλλο νικητή, με τον Εβρίτη Θάνο Τοπούζη αρχικά να σπάζει το προσωπικό του ρόδι στα επίσημα παιχνίδια και να ισοφαρίζει στο 16′, και τον Τσουκάνη να ολοκληρώνει την ανατροπή πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, κάνοντας το 1-2 στο 44′.

Οι «πράσινοι» του Γιώργου Αμανατίδη έχασαν μάλιστα ευκαιρίες για να πετύχουν νωρίτερα το δεύτερο γκολ του, ενώ σκόραραν με τον Τοπούζη στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, διαιτητής και βοηθός ακύρωσαν το γκολ για οφσάιντ, μετά από «μη σκοπούμενο παίξιμο» – όπως αποφάσισαν – του αμυντικού, από το οποίο κατέληξε η μπάλα στα πόδια του επιθετικού του Μακεδονικού.

Το 1-2 παρέμεινε ως το τέλος, με τον Ηρακλή να μην βρίσκει απαντήσεις και να ηττάται με το ίδιο σκορ που ηττήθηκε και στην αντίστοιχη φιλική αναμέτρηση των δύο, στις 19 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε πέτυχε και το πρώτο ανεπίσημο τέρμα του ο Τοπούζης, σκοράροντας έπειτα σε καθένα από τα τρία φιλικά παιχνίδια που ακολούθησαν. Ελπίζουμε ο 29χρονος επιθετικός να ακολουθήσει ένα αντίστοιχο σερί και τώρα που ξαναβρήκε δίχτυα στους Αμπελόκηπους… Όσο για τον αρχηγό Τσουκάνη, έφτασε ήδη τα δύο τέρματα και ηγείται της λίστας των σκόρερ των «πρασίνων».

Ο Μακεδονικός έκανε έτσι το 3/3 και μετρά το απόλυτο των εννιά βαθμών στις πρώτες τρεις αναμετρήσεις του, συγκατοικώντας στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου με την ΑΕΠ Κοζάνης. Η μοναδική αήττητη ομάδα από τις υπόλοιπες είναι η Αναγέννηση Γιαννιτσών, που έχει συγκεντρώσει επτά βαθμούς.

Επόμενος αγώνας για το σύνολο του Αμανατίδη το Σάββατο (13/11), κόντρα στον Κτηνοτροφικό Αστέρα.