ΕΠΣ Θράκης: Άναψε ξανά ο πυρσός του Πανθρακικού στο ντέρμπι κορυφής με την Ελπίδα Σαπών (+photos)

Στο γήπεδο των Αρχοντικών παρουσία περίπου 300 φιλάθλων, ο Πανθρακικός επικράτησε με 0-2 της γηπεδούχου και πρωτοπόρου ομάδας της Ελπίδας Σαπών στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής και βρέθηκε ξανά στην κορυφή.

Η ομάδα του Νίκου Μπαχαριδη έδειξε τον πραγματικό της πρόσωπο, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, και απέδειξε στους φιλάθλους του ότι η προηγούμενη  εμφάνιση με την Γρατινή ήταν μια παρένθεση στον φετινό στόχο που έχει βάλει η ομάδα και δεν είναι άλλος από την επιστροφή στις μεγάλες κατηγορίες, Από την άλλη η Ελπίδα προσπάθησε φιλόμα, όμως υπέστη την πρώτη ήττα, αφού οι νεαροί της παίκτες είχαν δίχως υπερβολικό άγχος, αφού τυχόν νίκη τους απέναντι στο φαβορί θα τους έκανε το “αφεντικό” του πρωταθλήματος.

Ο Πανθρακικός μπήκε καλύτερα στο γήπεδο παίζοντας μονότερμα τους γηπεδούχους χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες στο 10′ σε καλοχτυπημένο φάουλ του Αρετα που μπλόκαρε ο Κοτσακης και δυο λεπτά αργότερα σε κεφαλιά του Βασκου με τον πορτιέρε της Ελπίδας να διώχνει έξοχα την μπάλα σε κόρνερ. Στο 20′ σε μακρινή μπαλιά του Αντωνιαδη ο Φουρλατάρας έπιασε αδύναμο σουτ που απομάκρυνε ο Κοτσακης και με το νέο σουτ του Βασκου να καταλήγει άουτ. Στο 23′ πάλι ο Βάσκος από αριστερά δεν μπόρεσε να νικήσει τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης, κάτι που έκανε στο 25′ ο Αρετάς με καλοχτυπημένο φάουλ από τα δεξιά κάνοντας το 0-1. Στιο 28′ σε φάουλ του Αντωνιάδη η κεφαλια του Φουρλαταρα πέρασε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη η Ελπίδα βελτιώθηκε αν και στο 57′ σε σέντρα του Αντωνιάδη ο Ερκαν απο καλή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτσάκη που έδιωξε σε κόρνερ, με τους γηπεδούχους να ΄χεουν την μεγαλη φάση να φέρουν στα ίσια το ματς στο 63′ αλλά το φάουλ από δεξιά που εκτέλεσε ωραία ο Χαινάκης βρήκε την συμβολή των δοκαρίων και στην εξέλιξη της φάσης ο Λαφάρας έπιασε το σουτ με τον Κεχαγιά να διώχνει με αυτοθυσία κρατώντας το μηδέν. Στο 70 με μπαλιά ακρίβείας του Βασκού ο Αντωνιάδης με άψογο πλασέ έκανε το τελικό 0-2 ,με την Ελπίδα να φτάνει κοντά να μειώσει το σκορ στο 74 αλλά ο Χαινάκης παρά το ωραίο σουτ δεν μπόρεσε και πάλι να νικήσει τον Κεχαγιά.

Διαιτητής ήταν ο Κακουλίδης με βοηθούς τους Καραγιάννη και Καρακασίδη.

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Κοτσάκης, Τζωρτζάκης (78΄ Βελιβασάκης), Παπαχρήστου, Ναούμ, Λαφαρας, Σίψας, Μεμέτ Ομέρ (73΄ Γεωργαντάς), Τριαντόπουλος, Ευαγγέλου (71΄ Μπόζης), Γεωργαντζάς (60΄ Χαϊνάκης), Δελδήμος (46΄ Κουντζής)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Κεχαγιάς, Τσώλας, Αρετάς, Σιδηρόπουλος, Λειβαδιώτης, Καλογρανάς (84΄ Βελή Χακάν), Σμάλης, Αντωνιάδης (75΄ Γιαννακιτσίδης), Φουρλατάρας (61΄ Δραγανίδης), Ερκάν, Βάσκος