«Βόμβα» εξ Αυστραλίας λίγο πριν την πρεμιέρα του ΑΟΞ στην SL2: «Η Westpac αρπάζει την ΠΑΕ Ξάνθη από τον Πάπας»

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα της Super League 2 απέναντι στον Πιερικό, ένα δημοσίευμα – βόμβα από τη μεγαλύτερη ίσως εφημερίδα της Αυστραλίας αποκαλύπτει ότι ενδέχεται σύντομα η ομάδα της Θράκης να αποκτήσει νέο ιδιοκτήτη.

Το δημοσίευμα έρχεται ως συνέχεια όσων έχουν αποκαλυφθεί όλο το προηγούμενο τετράμηνο σε σχέση με το φερόμενο οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη Μπιλ Πάπας. Είναι κεντρικό αποκλειστικό θέμα της κυριακάτικης έντυπης έκδοσης του The Australian.

Σύμφωνα με αυτό, η κορυφαία τράπεζα της Αυστραλίας Westpac που κατηγορεί τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία για απάτη σε βάρος της ύψους 400 εκατ. δολαρίων ετοιμάζεται να «αρπάξει» την ΠΑΕ Ξάνθη από τον Μπιλ Πάπας αμφισβητώντας την νομιμότητα των κεφαλαίων με τα οποία αποκτήθηκε.

«Westpac swoops on Forum boss’s soccer club», αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος, το πλήρες κείμενο του οποίου ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί. Ωστόσο στην περίληψη που έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο ενόψει της έκδοσης της εφημερίδας, αναφέρονται τα εξής: «Forum Finance’s liquidators are aggressively pursuing assets overseas in a process that may leave Westpac owning a Greek soccer team, Xanthi».

Το ρήμα swoop στα ελληνικά σημαίνει «αρπάζω» και επίσης συναντάται στα λεξικα για αιφνιδιαστικές εφόδους της αστυνομίας ή του στρατού, συνήθως για την σύλληψη κάποιου ατόμου ή την επίθεση σε ένα μέρος (χαρακτηριστικά το κορυφαίο βρετανικό λεξικό Collins αναφέρει: «If police or soldiers swoop on a place, they go there suddenly and quickly, usually in order to arrest someone or to attack the place»).

Σε σχέση με την υπόθεση που αφορά τον Μπιλ Πάπας, συμφωνα με το δημοσίευμα οι εκκαθαριστές της εν Αυστραλία εταιρείας του Forum Finance με επιθετικό τρόπο επιδιώκουν να ανακτήσουν περιουσιακά του στοιχεία στο εξωτερικό, «σε μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει την Westpac να έχει στην κατοχή της μια ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, την Ξάνθη», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περίληψη του δημοσιεύματος.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορούν να γίνουν γνωστές όταν κυκλοφορήσει η εφημερίδα και γίνει έτσι γνωστό το πλήρες κείμενο του επίμαχου δημοσιεύματος, που από τον τίτλο και την περίληψή του ωστόσο είναι φυσιολογικό να προκαλεί «σεισμό» σε σχέση με τις εξελίξεις που πιθανά να υπάρξουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη…