Super League 2: Μια 11άδα tips για την πρεμιέρα του ΑΟΞ στην Κατερίνη (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Η ομάδα της Ξάνθης ξεκινά τον φετινό της μαραθώνιο από την Κατερίνη απέναντι στον ιστορικό Πιερικό και ενόψει της πρώτης σέντρας στο πρωτάθλημα, το ThrakiSportS όπως κάνει πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι της ομάδας, σας παρουσιάζει 11 tips για να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την αναμέτρηση αυτήν.

Αναλυτικά:

1. Το πρωτάθλημα ξεκινά μετά από συνολικά έξι αναβολές, αφού αρχικά η πρεμιέρα είχ προγραμματιστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εναμισι μήνα μετά η πρεμιέρα της Ξάνθης, από τις ομάδες που αξίζει να σημειωθεί ότι έδωαν από τα λιγότερα φιλικά προετοιμασίας αλλά έχει ήδη δώσει και τρία επίσημα ματς για το Κυπελλο, είναι στην Κατερίνη με τον Πιερικό. Μια εβδομάδα πριν θα ήταν με τη Νίκη Βόλου στην Θεσσαλία, αλλα ως γνωστόν η προηγούμενη κλήρωση ακυρώθηκε μετά την δικαίωση της Ζακύνθου στο Διαιτητικό που παρέσυρε και την Καβάλα στο να μπει στην Κατηγορία. Συνολικά στο πρωτάθλημα μετέχουν 34 ομάδες χωρισμένες σε δυο ομίλους. Οι δυο πρώτοι κάθε ομίλου θα παίξουν μπαράζ για τον τίτλο και την απευθείας άνοδο στην SL1, ο χαμένος θα έχει μια δευτερη ευκαιρία με μπαράζ με τον προτελευταίο της SL2. Συνεπώς για την Ξάνθη, που έχει στον όμιλό τη την ΑΕΛ που πέρυσι υποβιβάστηκε από την SL1, κάθε βαθμολογική απώλεια θα μετρά αφού τυχόν μη κατάκτηση της 1ης θέσης στον Βόρειο Όμιλο θα σημαίνει αποτυχία, δεδομένου του στόχου της ανόδου.

2. Ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση της Κατερίνης είναι η Ξάνθη, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες. Χαρακτηριστικά στη stoiximan, η νίκη του ΑΟΞ προσφέρεται στο 1.80, με την ισοπαλία να βρίσκεται στο 3.15 και την νίκη των γηπεδούχων στο 4.40. Αναλυτικά όλες οι αποδόσεις της 1ης αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ. Υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη παίζεται από τις στοιχηματικές και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Βόρειο Όμιλο με την ΑΕΛ να είναι στην 2η.

3. Ο αγώνας διεξάγεται σε ένα γήπεδο όπου έχει γραφτεί η πιο χρυσή σελίδα του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Στο γήπεδο της Κατερίνης το 2016 η Μεικτή Ομάδα Ερασιτεχνων της ΕΠΣ Ξάνθης κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος στο Regions’ Cup και ανέλαβε να εκπροσωπήσει την χώρα μας στην σημαντικότερη διοργάνωση της UEFA σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή είναι και η τελευταία ομάδα της Θράκης που εκπροσώπησε την Ελλάδα σε επίσημη διεθνή διοργάνωση σε οποιοδήποτε άθλημα.

4. Αξίζει να σημειωθεί ότι απέναντι στον Πιερικό η Ξάνθη μετρά την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της στα εθνικά πρωταθλήματα. Ηταν στις 10 Ιανουαρίου του 1993 όταν είχε νικήσει με 8-2 τον Πιερικό σε αγώνα για την τότ Α’ Εθνική. Τέσσερα γκολ είχε πετύχει ο Βραζιλιάνος Βεριντιάνο Μαρσέλο, τρία ο Γιώργος Αθανασιάδης και άλλο ένα ο Ζήσης Βρύζας. Θυμηθείτε τις λεπτομέρειες αλλά και βίντεο εκείνου του αγωνα με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Στην Κατερίνη πάντως τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχουν γίνει πολλά παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες. Αναζητώντας την προϊστορία βρίσκει κανείς μόλις δύο αγωνες σε επίπεδο Α’ Εθνικής, όταν ακόμα ο Πιερικός ήταν στα μεγάλα σαλόνια και η Ξάνθη μόλις ειχε ανέβει σε αυτά. Και στα δυο ο ΑΟΞ έφυγε με σκυμμένο κεφάλι. Στις 2/2/1992 ηττήθηκε με 1-0 με γκολ του Ρατζέλοβιτς και στις
6/6/1993 είχαμε το Πιερικός – ΑΟ Ξάνθη 3-2 (16′ Αδάμου, 33′ Πόδας, 49′ Κωνσταντινίδης – 7′ Αθανασιάδης, 44′ Βρύζας). Αναλυτικά η προϊστορία ανεξαρτήτως έδρας με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Η ΠΑΕ Ξάνθη το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσε ένα θετικό κρούσμα Covid-19 στην ομάδα, το οποίο και απομονώθηκε. Ακολούθησαν νέα μοριακά τεστ και σε αυτά επιβεβαιώθηκε μεν το θετικό κρούσμα, μείναμε όμως σε αυτό το ένα κρούσμα καθώς τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. Δεν ανακοινώθηκε επίσημα αν το κρούσμα αφορούσε παίκτη ή άλλο στέλεχος, απλά ότι αφορά μέλος της ομάδας. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Από την αποστολή πάντως απουσιάζουν δύο σημαντικοί παίκτες, χωρίς όλες τις προηγούμενες μέρες να έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε σε σχέση με τραυματισμό. Ο λόγος για τον αρχηγό Τασο Παπάζογλου που αποτελεί τον βράχο της άμυνας αλλά και τον Σκοπιανό στράικερ Ιμπραήμι, ο οποίος σε όλα τα φιλικά αλλά και τα επίσημα ματς του Κυπέλλου αποτελούσε την βασική επιθετική αιχμή της ομάδας και ήταν ο πρώτος της σκόρερ. Συνεπως με δυο σημαντικές απουσίες ανακοίνωσε αποστολή ο Μονρόι, την οποία μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Ο Πιερικός διαθέτει ένα νεανικό κατά βάση σύνολο με τον προπονητή του Νίκο Θεοδοσιάδη να έχει ανακοινώσει το Σάββατο απαοστολή 22 παικτών, ανάμεσα στους οποίους και ο περσινός παίκτης του ΑΟΞ Σάκης Παντελιάδης. Δείτε και τα υπόλοιπα ονόματα με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί ο Μπαϊρακτάρης της ΕΠΣ Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Ζήρδας (Αθηνών) και Μανασής (Τρικάλων) ενώ 4ος έχει οριστεί ο Μελτζανίδης (Ημαθίας). Υπενθυμίζεται ότι στα παιχνίδια της Super League 2 δεν υπάρχει VAR. Αναλυτικά όλοι οι ορισμοί της 1ης αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Η αναμέτρηση Πιερικός – Ξάνθη όχι απλά δεν θα έχει τηλεοπτική μετάδοση έστω και διαδικτυακώς, αλλά δεν θα έχει ούτε και ραδιοφωνική μετά την απόφαση της διοικησης της ΕΡΤ να δώσει εντολή να μην υπάρξουν μεταδόσεις ούτε από την ΕΡΑ Σπορ από το δευτερο τη τάξει πρωτάθλημα καθώς δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της κατηγορίας. Για τον λόγο αυτόν η διοικηση της διοργανώτριας εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου μια οργισμένη ανακοινωση που μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Πέρα από το ματς Πιερικός – ΑΟΞ, την ίδια ώρα για την πρεμιέρα του Βορείου Ομίλου της SL2 θα διεξάγονται και οι αναμετρήσεις Ηρακλής – Νίκη Βόλου, Απόλλων Λάρισας – Τρίκαλα, Βέροια – Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας – Θεσπρωτός και Απόλλων Πόντου – Καβάλα (αν και το τελευταίο μάτς είναι μάλλον απίθανο να διεξαχθεί και τυπικά θα κριθεί στα δικαστήρια με τους γηπεδούχους σε πρώτη φάση να κερδίζουν με 3-0 στα χαρτιά, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν παίκτες). Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαμε για τον Βόρειο Όμιλο τα αποτελέσματα Ολυμπιακός Β’ – ΠΑΟΚ Β’ 3-1 και Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου 2-2. Ρεπό σε αυτήν την 1η αγωνιστική έχει η ΑΕΛ ενώ στην 2η υπενθυμίζεται ότι θα κάνει το ρεπό της η Ξάνθη.