Πέντε χρυσά ο απολογισμός του ΑΣ Δημοκρίτειο στους Βαλκανικούς και Μεσογειακούς Αγώνες της Ξάνθης

Θριάμβευσε η ομάδα του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο στους Βαλκανικούς και Μεσογειακούς αγώνες που έλαβαν χώρα στην Ξάνθη την περασμένη εβδομάδα, κατακτώντας συνολικά 6 μετάλλια στους αγώνες, τα πέντε εκ των οποίων ήταν χρυσά.

Η πολύ καλή επίδοση των αθλητών έδειξε το ταλέντο τους, αλλά και την  πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα πάλης του συλλόγου της Κομοτηνης, δουλειά που εξήραν και οι διεθνείς προπονητές που συμμετείχαν στο camp προετοιμασίας για τους αγώνες αυτούς.

Τέσσερα από τα πέντε χρυσά κέρδισαν δύο αθλήτριες της ομάδας και συγκεκριμένα από δύο χρυσά μετάλλια, σε Βαλκανικό και Μεσογειακό, έφεραν οι Αγάπη Αμπελίδου και Νικολέτα Μπάρμπα. Συγκεκριμένα, αναδείχθηκαν πρώτες στα 57κ. και 69κ. αντίστοιχα, στην ηλικιακή κατηγορία των Κορασίδων, τόσο στους Βαλκανικούς Αγώνες, που έγιναν την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, όσο και στους Μεσογειακούς, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Στην ηλικιακή κατηγορία των Εφήβων – Νεανίδων, στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης στα 97κ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ η Μαρία Νταμοτσίδου στα 68κ. κατέκτησε το ασημένιο.

«Όλη η ομάδα πάλεψε εξαιρετικά«, σημείωσε ο προπονητής κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, άσχετα αν είχαν άγχος γιατί είχαν πολύ καιρό να συμμετάσχουν σε αγώνες, και η συμμετοχή από τα άλλα κράτη ήταν μεγάλη και με αξιώσεις. Κατάφεραν παρόλα αυτά να προχωρήσουν στις κατηγορίες τους και να φτάσουν ψηλά, δείχνοντας ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στο τμήμα.

«Η παλαίστρα θα δείξει, γιατί πρόκειται για ένα άθλημα στο οποίο μπορεί κανείς να χάσει από το παραμικρό» σημείωσε χαρακτηριστικά στον Παρατηρητή ο Καρυπίδης. Τα παιδιά πλέον έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, περνώντας αυτή τη δοκιμασία με επιτυχία, και ελπίζουν πως στα επόμενα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα να δείξουν τις ικανότητές τους.

Άλλωστε ήδη εκπαιδεύεται και η επόμενη γενιά των παλαιστών, με τους κάτω των 13 ετών να συμμετάσχουν στους πανελλήνιους αγώνες που θα γίνουν σε λίγο καιρό στα Τρίκαλα, ενώ παίρνουν σειρά και οι κάτω των 11. Παράλληλα υπάρχουν αρκετές προσκλήσεις για τουρνουά σε γειτονικές περιοχές, και ανάλογα με το εθνικό πρόγραμμα θα προσπαθήσουν να συμμετάσχουν, δίνοντας και περισσότερες εμπειρίες στους αθλητές τους.