Ούτε καν ραδιοφωνικά το Πιερικός – ΑΟΞ! «Μαύρο» της ΕΡΑ Σπορ στις μεταδόσεις από την SL2 και… σκληρή ανακοίνωση

Όσοι περίμεναν να ενημερωθούν ραδιοφωνικά από την ΕΡΑ Σπορ για τα τρία παιχνίδια της πρεμιέρας της Super League 2 το Σάββατο, απογοητεύτηκαν. Αν και δεν υπάρχουν άλλοι αγώνες της SL1 σε εξέλιξη, επιλέχθηκε να μην υπάρξει καμία μετάδοση από την SL2 παρά να παίζουν ξένα τραγούδια και να υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη στα ματς των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ανάμεσα στα ματς της πρεμιέρας είναι και το άκρως εμπορικο Ολυμπιακος Β’ – ΠΑΟΚ Β’ αλλά και το Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου για τον όμιλο της Ξάνθης, στο οποίο δεδομένα υπάρχει ένας από τους καλύτερους αθλητικούς συντάκτες της ΕΡΑ Σπορ. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία σύνδεση, καμία μετάδοση και προφανως το ίδιο θα γίνει και την Κυριακή, άρα οι φίλαθλοι στην Ξάνθη δεν θα έχουν ούτε καν ραδιοφωνική ενημέρωση από την ΕΡΑ Σπορ.

Συμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΡΤ πήρε την απόφαση να μην υπάρχει ραδιοφωνική κάλυψη των αγώνων, μιας και δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία των δύο πλευρών για το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η διοικηση της Super League 2 επιτέθηκε στους επικεφαλής της ΕΡΤ λέγοντας πως «υπερέβησαν τα εσκαμμένα», μιας και οπως τονίζουν η δημόσια ραδιοφωνία δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δεν μετέδωσε -ούτε καν ενημέρωνε για- την εξέλιξη των τριών αγώνων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μας, της Super League 2!

Η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ, που προφανώς έδωσε τέτοια «χουντική» εντολή αποσιώπησης των όσων συνέβαιναν στις μεσημεριανές αναμετρήσεις Ολυμπιακός Β’ – ΠΑΟΚ Β’, Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου και Ρόδος – Εργοτέλης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το να ηγείται της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αποτελεί τιμή, αλλά και βαριά ευθύνη απέναντι σε κάθε πολίτη αυτού του κράτους.

Οι κύριοι Κωνσταντίνος Ζούλας (πρόεδρος), Γιώργος Γαμπρίτσος (Διευθύνων Σύμβουλος) και Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου (Γενικός Διευθυντής Προγράμματος), οι ίδιοι που στις άκαρπες έως τώρα συζητήσεις μας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αποκάλεσαν τις 34 ΠΑΕ της SL2 «χωριά», υπερέβησαν τα εσκαμμένα.

Η ραδιοφωνική ενημέρωση των Ελλήνων σ’ όλη την επικράτεια και στο εξωτερικό, η οποία δεν έχει και το παραμικρό κόστος δικαιωμάτων, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Αντ’ αυτής, οι προαναφερόμενοι κύριοι, σήμερα εξαφάνισαν από το χάρτη της χώρας (ακόμα και) τα «χωριά».

Ο λόγος περνάει πλέον στους πολιτικούς τους προϊσταμένους, στον αρμόδιο Υφυπουργό, Γιάννη Οικονόμου και στον Πρωθυπουργό.

Ο πλουραλισμός και το δικαίωμα στην ενημέρωση δεν είναι διαπραγματεύσιμα, ούτε ιδιοκτησία των εκάστοτε επικεφαλής στην ΕΡΤ ΑΕ. Από τους «τσιφλικάδες» και τους «χωριάτες» (κολλήγους) πέρασαν ανεπιστρεπτί 111 χρόνια…».