Ειδικά αναβατόρια ΑΜΕΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης – Δωρεές 120.000 ευρώ για την επαναλειτουργία του

Τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης δύο ειδικά αναβατόρια πισίνας τα οποία έχουν σχεδιαστεί για άτομα με ειδικές ανάγκες ή κινητικά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης σε δηλώσεις του την περασμένη  Παρασκευή  κατά την διάρκεια της τελετής βράβευσης του   Χρυσού Παραολυμπιονίκη Θανάση Γκαβέλα  έκανε γνωστό ότι με χορηγία της  ΣΕΚΑΠ εξοπλίστηκε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης με 2 ειδικά αναβατόρια πισίνας τα οποία έχουν σχεδιαστεί για άτομα με ειδικές ανάγκες ή κινητικά προβλήματα.

Επίσης ενημέρωσε ότι το Γυμναστήριο που θα λειτουργεί στον χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου  θα εξοπλιστεί αρχικά  με ειδικά μηχανήματα για παιδιά ΑΜΕΑ. Αλλωτε ο δήμαρχος Τσέπελης δήλωσε ότι «Θέλουμε να παντρέψουμε την κολύμβηση με την γυμναστική».  

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και την υλικοτεχνική υποδομή για άθληση ατόμων με ειδικές ανάγκες, με στόχο την  αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών και υποδομών για την διευκόλυνση όλων των δημοτών.

Τέλος ο Δήμαρχος Ξάνθης δήλωσε πως οι χορηγίες από επιχειρηματίες της πόλης δείχνουν την ευαισθησία, την αγάπη και τον σεβασμό των συμπολιτών μας στην κοινωνία  και στον τόπο που αναπτύσσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη υπάρχουν χορηγίες ύψους πάνω από 120.000€ από επιχειρηματίες της Ξάνθης  για το Δημοτικό Κολυμβητήριο.