Κύπελλο Ελλάδος: Στους «16» ο Μκρτσιαν με την Κηφισιά! Άφησε εκτός τον Απόλλωνα Σμύρνης

Σπουδαία πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου πήρε η Κηφισιά του Εβρίτη Ανδρέα Μκρτσιαν, αφού επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο τελευταίο παιχνίδι της 5ης φάσης της διοργάνωσης.

Η πρόκριση κρίθηκε στο 89′ όταν ο Μανώλης Καλλέργης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βέρχουλστ διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε όπως του άξιζε, καθώς μιλάμε για μια ιστορική στιγμή για την ομάδα των Βορείων Προαστίων. Μια Κηφισιά που με τον Καλλέργη πέντε λεπτά πιο νωρίς θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα, αλλά ο Βέρχουλστ του είπε «όχι».

Συνολικά στο γήπεδο της Καισαριανής, οι γηπεδούχοι κοίταξαν στα μάτια μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης δεν κινδύνεψαν. Ο Απόλλωνας εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό του και έτσι ο αποκλεισμός από την συνέχεια του Κυπέλλου ήρθε δίκαια.

Για τους γηπεδούχους ο Μκρτσιαν ήταν στην αποστολή αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, ενώ βασικός ήταν ο πρώην παίκτης της Ξάνθης, Ντοριβάλ. Για την Ελαφρά Ταξιαρχία που έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ στο πρωτάθλημα, δεν αγωνίστηκε ούτε ο Κομοτηνάιος Δήμος Μπαξεβανίδης, αλλά ούτε και ο ανέτοιμος μετά το ματς της Τούμπας, Χρήστος Λισγάρας.