Πρωτοβουλία στη Σαμοθράκη για ανασύσταση της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά και ακαδημίες μπάσκετ – βόλεϊ

Η πρόσφατη ανακαίνιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και η δημιουργια νέων στις σχολικές μονάδες της Σαμοθράκης με την βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας φαίνεται ότι βοηθά στην δημιουργία μιας κίνησης για την ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή της η αντιδήμαρχος Σαμοθράκης Αναστασία Τερζή, «με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη σύσταση Αθλητικού Σωματείου στη Σαμοθράκη».

Η πρωτοβουλία ανήκει σε κατοίκους του νησιού, γονείς κυρίως, αλλά και ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό. «Σκοπός μας, μέσω των ομαδικών αθλημάτων, είναι η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος,της συνεργασίας,της αλληλεγγύης», αναφέρει η Τερζή.

Ο πρώτος στόχος είναι η ανασύσταση της ομάδας ποδοσφαίρου, του ιστορικού Σάος που μέχρι και πριν πέντε χρόνια αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου, ενώ επίσης στόχος σύμφωνα με την αντιδήμαρχο του νησιού είναι και η δημιουργία ακαδημιών μπάσκετ και βόλεϊ.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών,που θα αντιμετωπίσουμε.Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.Στην αρχή ήμασταν λίγοι, γίναμε πολλοί και θέλουμε να γίνουμε ακόμα περισσότεροι», αναφέρει η Αναστασία Τερζή, που αποκαλύπτει σε ιδιωτικές συζητήσεις της ότι ήδη περί τα 40 άτομα έχουν ενδιαφερθει για να ευοδωθεί η προσπάθεια, διπλάσια σε σχεση με τον αριθμό που την ξεκίνησε λίγα 24ωρα πριν.

«Ζητούμε τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων.Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα», καταλήγει στην ανάρτησή της η αντιδήμαρχος Σαμοθράκης, που βάζει ως στόχο οι όλες διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί στην διάρκεια της χειμερινής σεζόν ώστε η νέα ομάδα να έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή ακόμα και στα τοπικά πρωταθλήματα από τη νέα αγωνιστική περίοδο.