Γελάει ο κόσμος με τα νέα μέτρα για τον αθλητισμό! Ποινές σε ομάδες αν δεν φοράνε μάσκες οι φίλαθλοί τους

Μόνο για… γέλια είναιι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε σχέση με τον κορονοϊό, τα οποία αφορούν αθλητικές ομάδες.

Οπως ανέφερε ο υπουργός, επειδή στα γήπεδα η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους αλλά έχει παρατηρηθεί ότι δεν τηρείται το μέτρο της μάσκας, όποτε παρατηρείται κάτι τέτοιο θα τιμωρείται η ομάδα – πιθανά με απαγόρευση εισόδου των οπαδών της στα επόμενα παιχνίδια.

Ισως αυτό το μέτρο έχει κάποιο νόημα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά στο ερασιτεχνικό, που σε πολλές περιπτώσεις οι αγωνες διεξάγονται τις πιο πολλές φορές σε γήπεδα χωρις καν κερκίδες με τον κόσμο να βρίσκεται τριγυρω ελεύθερα, χωρις προφανως να επιδεικνύει καν την ύπαρξη τεστ.

Σε γενικές γραμμέα ανακοινωθηκε λοκ ντάουν για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι δεν θα επιτρέπεται πλέον χωρίς να επιδεικνύουν καθαρά εργαστηριακά τεστ να κάνουν ούτε… ψώνια. Από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid ή PCR τεστ εβδομαδιαίως.

Ακόμα, ο Θάνος Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας τις εισηγήσεις των ειδικών, ανακοίνωσε ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες θα εισέρχονται σε τράπεζες, λιανεμπόριο, μεικτούς χώρους εστίασης και δημόσιες υπηρεσίες μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR τεστ. Εστω και αν έχουν δημιουργηθεί ήδη πολλά προβλήματα με το αν και πως ειναι εφικτό να γίνονται τέτοιοι έλεγχοι.

Αναμένεται τις επόμενες ώρες να εξειδικευτούν τα μέτρα που όπως προαναφέρθηκε αναφέρονται σε τιμωρίες ομάδων όταμ οι φίλαθλοί τους δεν φοράνε μάσκες, αλλά με 6.700 κρούσματα σήμερα, 59 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο και τον αριθμό των διασωληνωμένων να ανεβαίνει επικίνδυνα ενώ οι εντατικές έχουν περιοριστεί, κακά τα ψέμματα, ένα νέο λουκέτο φαντάζει αργά ή γρήγροα ως η πιο πιθανή εξέλιξη…