Τηλεφωνική καταγγελία Κούγια στο Mega για… «ξέπλυμμα 15 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ξάνθη»

Για ξέπλυμμα ύψους 15 εκατ. δολαρίων στην Ξάνθη από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Μπιλ Πάπας έκανε λόγο σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή Super Μπάλα του Mega ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.

Ο Κούγιας μίλησε τηλεφωνικά με αφορμή τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Super League 2 και ανάμεσα στα άλλα που είπε, αναφέρθηκε και στις δικαστικές περιπέτειες του μεγαλομετόχου της θρακιώτικης ομαδας στην Αυστραλία, όπου φέρεται να έχει διαπραξει απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος τριών διεθνών τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Πάπας, ο Αλέξης Κούγιας είχε εκδόσει δελτίο τυπου καλώντας την ΕΕΑ να ερευνήσει την υπόθεση και να ανακαλέσει το πιστοποιητικό συμμετοχής της Ξάνθης στο πρωτάθλημα. Η ιδια η ΕΕΑ έχει καλέσει σε απολογία την ΠΑΕ Ξάνθη και μετά απο την προ εβδομάδων συζήτηση, αναμένεται η απόφασή της.

Ο Κουγιας μίλησε με αφορμή τις καταγγελίες που υπάρχουν για όσα συνέβησαν στον αγωνα ΑΕΚ-Αρη και τις καταγγελιες της ΠΑΕ Αρης ότι υπήρξαν προπηλακισμοί και απειλές σε βάρος στελεχών του ακόμα και από τον διοικητικό ηγετη της Ενωσης Δημήτρη Μελισσανίδη. Αφού μίλησε για αυτό το θέμα, επεκτάθηκε συνολικά στο ελληνικο ποδοσφαιρο.

«Σε ολο το ελληνικο ποδοσφαιρο επικρατει τρομος. Δεν γινεται καμια ερευνα στην SL2, όπου μας οδήγησαν ως ΑΕΛ να αγωνιστούμε. 34 ομάδες συμμετέχουμε σε ενα πρωταθλημα που κανεις δεν ξερει ποιος ειναι ιδιοκτητης ορισμένων ομάδων. Γίνεται το μεγαλύτερο ξεπλυμμα που υπαρχει στο ελληνικο ποδοσφαιρο εδω κι χρονια απο την Ξανθη, καθως διαπιστωθηκε οτι ξεπλύθηκαν 15 εκατ. απο τα κλεμμενα του ιδιοκτητη της, του Παπας και δεν κινειται φυλλο», είπε μεταξύ άλλων ο Κούγιας.

Ειναι άγνωστο αν και με ποιον τρόπο θα αντιδράσουν ο Μπιλ Πάπας και η ΠΑΕ Ξάνθη σε αυτές τις ευθύτατες κατηγορίες που εξαπολύει ο Αλέξης Κουγιας και η ΠΑΕ ΑΕΛ, αν και υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση κατά του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματια.