ΕΠΣ Έβρου: Νίκη με ανατροπή – πρόκριση για Ακρίτα Δαδιάς στο ντέρμπι με την ΑΕ Κορνοφωλιάς Λυκόφης

H ομάδα του Ακρίτα Δαδιάς υπήρξε ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι εναντίον της Αθλητικής Ένωσης Κορνοφωλιάς Λυκόφης για την 1η φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 17′ όταν ο Πουλιλιός έκανε λάθος μεταβίβαση προς τα πίσω στον τερματοφύλακα κέρδισε τη μπάλα ο Ούντου ο οποίος βγήκε τετ α τετ πλάσαρε τον Κ ο οποίος έδιωξε με τα πόδια. Στο επόμενο λεπτό ο Νταβρανίκας με πλασέ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ σε 1-0 βάζοντας μπροστά τους γηπεδούχους. Σέντρα για την Δαδιά από τον Παντελίδη σφυρίχτηκε ως οφσάιντ ο Μαργαρίτης στο 21′.

Πάσα του Κώστα Καλόγερου στον Μαργαρίτη ο οποίος από πλάγια θέση περνώντας και τον Ζικίδη πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 1-1 στο 25ο λεπτό. Συνεχίζοντας την πίεση οι φιλοξενούμενοι φτάσαμε στο 37′ όταν η σέντρα του Παντελίδη πέρασε ανεκμετάλλευτη καθώς ο Ζικίδης απόκρουσε εύκολα. Σέντρα του Μπαλάτσιου δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά ο Τσιάνκας με τα χέρια ο Ζικίδης. Τελευταία φάση πριν τη λήξη του ημιχρόνου ήταν από τους γηπεδούχους με τον Τσκαλδήμη όπου το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Ο Ακρίτας μπήκε πιο δυνατά στο β’ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό στη σέντρα του Παντελίδη δεν πρόλαβε ο Κ. Καλόγερος. Δεύτερη φάση στο 58′ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Παντελίδη ο οποίος έφυγε από σωστή θέση όμως ο βοηθός υπέδειξε ότι ήταν εκτός θέσης. Η Δαδιά φαινόταν πιο δυνατή και πεισμωμένη για τη νίκη. Στο δίλεπτο 74-75 ο Ακρίτας απείλησε αρχικά με τον 11 ο Ζικίδης βρήκε τη μπάλα η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.

Στην επόμενη ακριβώς φάση ο Τσουλουβής πρώην παίκτης των γηπεδούχων έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα κάνοντας το 2-1 για τον Ακρίτα. Στο 85′ σουτ του λίγο πάνω από το Γ. Λάθος ελεύθερο από τον Ματθαιουδάκη πάνω στον Παντελίδη ο οποίος με πλασέ διαμόρφωσε το 1-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αντίπαλος του Ακρίτα στην επόμενη φάση ο Ποντιακός Αλεξανδρούπολης τον οποίο θα υποδεχθεί στη Δαδιά. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τάσιου με βοηθούς τους Κολιπέτρο και Τουντζιαράκη.

ΑΕ ΚΟΡΝΟΦΩΛΙΑΣ ΛΥΚΟΦΗΣ (Στάθης Μιχαηλίδης): Ζικιδης, Πουπουρέτσας, Φουτσιτζής, Ματθαιουδάκης (c), Γκότσιος, Αγγελίδης (75′ Δανιλάκης), Σοφοτάσιος (55′ Δημούδης), Τιαλάκας, Ούντου, Τσιακαλδήμης, Νταβρανίκας.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΔΑΔΙΑΣ (Χριστόδουλος Τσιάνκας): Καμαριανούδης, Μπαλάτσιος, Τσουλουβής, Πουλιλιός, Χρ. Καλόγερος (78′ Δεμίρης), Γαβζίας (90+2′ Γιαννακούλας), Μαργαρίτης (90+2′ Καρασταμάτης), Ράλλης, Παντελίδης, Τσιάνκας (c), Κ. Καλόγερος.