Volley League: Με Μιγιαήλοβιτς πέρασε αέρα ο Ολυμπιακός από τη Σύρο

Παίζοντας σε εξαιρετικό τέμπο και με λύσεις σε όλα τα επίπεδα, έχοντας ανάμεσα στους κορυφαίους τον πρώην ακραίο του Εθνικού, Νίκολα Μιγιαήλοβιτς, ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα του Φοίνικα Σύρου.

Ο Ολυμπιακός με κεκτημένη ταχύτητα από τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και με κορυφαία τριάδα τους ακραίους του Πέριτς, Μιχαήλοβιτς και τον διαγώνιο Έγκλεσκαλνς νίκησε με 3-0 σετ τον Φοίνικα ΟΝΕΧ στη Σύρο στο μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής στη Volley League.

Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη έδειξε σε άριστη κατάσταση, περιόρισε τα λάθη και πίεσε τον Φοίνικα σε όλους τους τομείς.  Οι συριανοί είχαν μεγάλα προβλήματα στην υποδοχή και έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση σε 1-1 σετ καθώς στο φινάλε του 2ου σετ δε μπόρεσαν να αξιοποιήσουν προβάδισμα που είχαν στο σκορ με 24-23 αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με το Ζουπάνη και πήρε και προβάδισμα 25-24, 26-25 με τον Έγκλεσκαλνς.

Ο Φοίνικας ισοφάρισε με το χαμένο σερβίς του Ζουπάνι αλλά ο Πέριτς με επίθεση και ο Έγκλεσκαλνς με άσσο έκλεισαν το σετ 28-26 και έκαναν το 2-0 σετ. Εκεί ουσιαστικά κρίθηκε και η αναμέτρηση καθώς ο Ολυμπιακός ήταν πάντα καλύτερος, είχε συνέχεια το προβάδισμα και πήρε τη νίκη δίκαια, κατακτόντας και το τρίτο σετ με 21-25. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Φοίνικα στο πρωτάθλημα.

Για τον Φοίνικα Σύρου, ο Τζούριτς τέλειωσε την αναμέτρηση με 7 πόντους (2/5επ., 5 μπλοκ), ενώ ο Κωνσταντινίδης είχε 75% υποδοχή με 50% άριστες, αντίθετα για τον Ολυμπιακό ο Μιγιαήλοβιτς είχε 14 πόντους (13/22επ., 1 άσσος, 62%υπ., 62%αρ.), με τους Ανδρεάδη, Κασαμπαλή και Δαλακούρα να παίρνουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.