Super League: Με κερδισμένο πέναλτι-γκολ του Μάνταλου η επικράτηση της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Άρη

Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 του Άρη στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League στο ΟΑΚΑ, με τον Μάνταλο να κερδίζει πέναλτι και να το εκτελεί ο ίδιος σημειώνοντας το 2-0 και υπογράφοντας την νίκη της Ένωσης, που ήρθε αρκετά… ζόρικα στο φινάλε.

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ νωρίς νωρίς στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Μήτογλου πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα και με ωραία προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 37′ η Ένωση διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπράμπετς στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο οποίος νίκησε τον Κουέστα, δίνοντας έτσι ένα ευρύ προβάδισμα στην ΑΕΚ πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 69′ ο Μήτογλου έκανε φάουλ στον Αμπουμπακάρ Καμαρά στην προσπάθειά του να κόψει την επέλασή του στην περιοχή της Ένωσης. Ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος τού έδειξε αρχικά την κίτρινη κάρτα, ωστόσο μετά από παρέμβαση του VAR αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα.

Στο 74′ ο Άρης μείωσε στο σκορ με κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία. Ο Σούντγκρεν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αργεντινός μέσος εκμεταλλεύτηκε το κενό στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Στάνκοβιτς και μείωσε σε 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.