Γ’ Εθνική: Με «λυτρωτή» τον Μαλτέζο η Αλεξανδρούπολη επικράτησε στην Ξάνθη του πρωταθλητή Ορφέα

Δίκαια νίκη πήρε η Αλεξανδρούπολη στην Ξάνθη επικρατώντας με 3-2 του Ορφέα Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ αν και τα χρειάστηκε αφού παρόλο που προηγήθηκε στο σκορ με 2-0 πριν βγει το δεκάλεπτο και είχε συνολικά τρία δοκάρια στην αναμέτρηση, ισοφαρίστηκε από τυος περσινούς πρωταθλητές.

Οι Εβρίτες μπήκαν δυνατά προηγήθηκαν με γκολ του Ρουμπιέ στο 4′ από σέντρα του Σιώπη και Καρακασίδη στο 8′ από ασιστ του Κ. Πατσιώρα, αλλα τα χρειάστηκαν αφού ο Ορφέας βελτιώθηκε και ήταν πολύ καλός για ένα εικοσάλεπτο μειώνοντας 1-2 στο 23′ με κεφαλιά του Λάζαρου Παπαδόπουλο και ισοφαρίζοντας στο 41′ με ευστοχο χτύπημα πέναλτι του Τορομανίδη, το οποίο κέρδισε ο ίδιος.

Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι Εβρίτες πήραν πάλι τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν με τον Μαλτέζο στο 56′ να πάρουν μια δίκαια νίκη αφού είχαν και τρια δοκάρια σε σουτ του Ρουμπιέ στα μισά του πρωτου μερους, Καρακασίδη λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ωρας αγωνα και Νάση Στοϊνοβιτς ένα τέταρτο πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για μισή ώρα οι γηπεδούχοι του Ορφέα αγωνίστηκαν με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο αρχηγός του Λάζαρος Μαυρόπουλος για σκληρο μαρκάρισμα στον Άγγελο Πατσιώρα, την οποία έδειξε αμέσως ο Σερραίος διαιτητής του αγωνα Κεφαλάς που ειχε ως βοηθούς τους Κρυωνά και Βακουφτσή, επίσης της ΕΠΣ Σερρών.

Με τη νίκη αυτή η Αλεξανδρούπολη εξασφάλισε τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα και ρέφαρε την εντός έδρας ήττα από τον Εθνικο Σοχού στην πρεμιέρα, ενώ την άλλη Κυριακή υποδέχεται την Δόξα Δράμας. Ο Ορφέας, που έμεινε στον έναν βαθμό της περασμένης εβδομάδα στην Δράμα, θα αντιμετωπίσει στο τοπικό ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής εκτός έδρας τον Άρη Αβάτου.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Γιουργούσης, Τζαμπάχ Χακή, Κατρανίτσας, Καλαϊτζόπουλος (68′ λ.τρ. Αχμέτ Κόντο), Παπαδόπουλος Λ., Μαυρόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης (30′ λ.τρ. Ιωαννίδης), Βουλγαρίδης (60′ Σουκρήογλου), Κουκουρίγκος (60′ Χίντ Ιμέρ), Τορομανίδης, Πασχαλάκης
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (Ζόραν Στοίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Σιώπης, Στοΐνοβιτς Χρ., Παπαγεωργίου (82′ Λίτσιος), Γκαϊδατζής, Πατσιώρας Αγγ., Πατσιώρας Κων., Καρακασίδης (76′ Σιδηρόπουλος), Μαλτέζος (80′ Παγωνίδης), Στοΐνοβιτς Αθ., Ρουμπιές (80′ Δορουγιδένης)