Συγκλονίζει ο Κόρμπος: «Σταμάτησα το ποδόσφαιρο γιατί δεν είχε ασθενοφόρο στην Ξάνθη! Όλοι ξέχασαν τον Τσουμάνη σε 48 ωρες»

Ο Παναγιώτης Κόρμπος διένυσε μια αξιοθαύμαστη καριέρα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, διετέλεσε και πρόεδρος του ΠΣΑΠ, του συνδέσμου των ποδοσφαιριστών και γνώρισε σε όλο το φάσμα της την κατάσταση που επικρατεί και πέρα από την… βιτρίνα της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας μας.

Παραχωρησε μια μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα SportDay, με την αφορμη ότι πλέον αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο, στην Αντίκυρα Βοιωτίας, εκεί όπου πρωτοξεκίνησε να αγωνίζεται ως ποδοσφαιστής. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι την απόφαση να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο την έλαβε μετα τον περσινό τραυματισμό του στα Πηγάδια στην Ξάνθη στον αγώνα με τον Ιωνικό για την Super League 2.

«Χτύπησα στον αγώνα Ξάνθη – Ιωνικός στο 2ο λεπτό και συνήλθα σε ένα δωμάτιο στα Πηγάδια στο 88ο λεπτό. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο για να με μεταφέρει στο νοσοκομείο και η αγωνία των ανθρώπων ήταν μεγάλη. Πώς ο διαιτητής και ο παρατηρητής άφησαν να ξεκινήσει αυτό το παιχνίδι; Δεν σου κρύβω μάλιστα ότι αυτό το περιστατικό ουσιαστικά με οδήγησε να σταματήσω από το επαγγελματικό επίπεδο. Σκέφτηκα τότε ότι έχω δύο παιδιά, έφτασα 36 χρονών και δεν αξίζει να κινδυνεύω πλέον. Πήρα την απόφαση να παίζω ποδόσφαιρο πλέον για μένα και μόνο, αλλά και πάλι βλέπω ότι οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Δεν είναι καν καλές», αποκαλύπτει ο Κόρμπος.  

Σε ερωτημα για το πως περνά ένας νέος ποδοσφαιριστής σε μια άλλη πόλη με μισθό 500 ευρω, αναφέρει: «Σίγουρα με 500 ευρώ στις μέρες μας δεν ζεις. Τίθεται λοιπόν θέμα επιβίωσης. Ακόμα κι αν είσαι σε μια ομάδα νοικοκυρεμένη και οι παράγοντές της να είναι κύριοι απέναντί σου, με 500 ευρώ δεν ζεις. Τι να πρωτοπληρώσεις; Το ρεύμα; Το νερό; Τα κοινόχρηστα; Πόσο μάλλον όταν έχεις και οικογένεια. Θα πρέπει να βρει δουλειά απαραίτητα η γυναίκα για να μπορέσεις να τα φέρεις βόλτα. Και δεν σου μιλάω μόνο να είσαι στην επαρχία. Θα σου μιλήσω και για την Αθήνα. Ήδη εμένα, που έχω τις ακαδημίες, με έχουν πάρει τηλέφωνο εν ενεργεία παίκτες από ομάδες της Superleague 2 ή της Γ’ Εθνικής και μου έχουν ζητήσει δουλειά. Να έρχονται να κάνουν προπόνηση στα παιδιά. Δεν είναι ωραία αυτά τα πράγματα. Είμαστε στο 2021 και θέλουμε να φτιάξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως βλέπουμε ότι πηγαίνει προς τα πίσω και με τεράστια βήματα. Και είδαμε τι έγινε και στο περιστατικό με τον Νίκο Τσουμάνη».

Κατά τον Κόρμπο υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες που είναι στην ίδια κατάσταση. «Τόσα χρόνια στον ΠΣΑΠ είδα άπειρες ιστορίες. Θα σας πω μια, χωρίς να αναφέρω το όνομα της ομάδας και φυσικά των παικτών. Υπήρχαν λοιπόν 4 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν αναγκαστεί να έχουν τα ρούχα και τα πράγματά τους σε 3 αυτοκίνητα και να κοιμούνται στο τέταρτο. Πώς αυτή η ομάδα ήταν στην Superleague 2 και οι παίκτες κοιμόντουσαν στα αυτοκίνητα; Πώς να αποδώσουν αυτοί οι παίκτες; Σε άλλη περίπτωση, υπήρξαν ποδοσφαιριστές που γυρνούσαν στα σπίτια τους και έβρισκαν τα πράγματά τους στο δρόμο, γιατί η ομάδα δεν είχε πληρώσει τα ενοίκια. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που ζούσαν χωρίς ρεύμα, γιατί δεν το είχε πληρώσει η ομάδα ή γιατί δεν είχαν οι ίδιοι λεφτά επειδή ήταν απλήρωτοι. Όλα αυτά χωρίς να πιάσουμε το θέμα της ασφάλειας των παικτών και των οικογενειών τους. Πόσα περιστατικά υπάρχουν επειδή δεν πληρώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές. Είναι αμέτρητα τα περιστατικά όπου ο ΠΣΑΠ βοήθησε σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάτι επίσης που μπορεί να μην ξέρει κανείς, είναι ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές πήγαιναν στο νοσοκομείο για να χειρουργηθούν και μετά τα νοσοκομεία τους “κυνηγούσαν”. Γιατί κανείς δεν πλήρωνε. Ούτε οι ομάδες, ούτε η Superleague 2 και τώρα αρκετά παιδιά είναι στα δικαστήρια και σε κάποιους έχουν γίνει κατασχέσεις στα σπίτια τους και γενικά σε ότι έχουν στο όνομά τους. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, ο ποδοσφαιριστής να χτυπάει, να χειρουργείται, να είναι απλήρωτος, κανείς να μην πληρώνει την επέμβαση και στο τέλος να τον κυνηγάνε και να κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι του. Όσο ήμουν εγώ στον ΠΣΑΠ, επειδή υπεύθυνη γι αυτό ήταν η Superleague 2, είχαμε στείλει και εξώδικα για περίπου 30-35 υποθέσεις τέτοιες που γνωρίζαμε, που μας είχαν γνωστοποιηθεί».

Μάλιστα, στο τέλος της συνέντευξης και για την ευθύνη των πολιτικών, αναφέρει: «Εδώ βιώσαμε το χειρότερο πράγμα με τον συνάδελφό μας (Τσουμάνη) και ουσιαστικά πέρασε στα ψιλά. Δεν ήρθε κανείς να πει: “Ελάτε εδώ ρε παιδιά. Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έκανε αυτό το πράγμα. Γιατί”. Ασχολήθηκαν όλοι για 2-3 μέρες και μετά κανείς δεν θέλησε να ασχοληθεί για να δούμε τι έγινε πριν από αυτό και ωθήθηκε το παιδί σε αυτό; Όλοι κοιτούν απλά να πετάξουν την ευθύνη από πάνω τους».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΡΜΠΟΥ ΣΤΗΝ SPORTDAY ME ENA ΚΛΙΚ ΕΔΩ