Super League: Οι εκτιμήσεις του Γιώργου Μπάρκογλου για τον Ακη Μάντζιο και το ντέρμπι ΑΕΚ-Αρης

Ο πρώην ποοσφαιριστής της Ξάνθης Γιώργος Μπάρκογλου (σημείωσε 9 γκολ σε 35 εμφανισεις την σεζόν 2006-2007) με δηλώσεις του στο Metropolis και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» αναφέρθηκε στο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Αρη, επίσης πρώην ομάδα του.

Μίλησε όμως και για τον Ακη Μάντζιο, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά από το παρελθόν, καθώς οι δύο τους συνεργάστηκαν. Αρχικά ο Γιώργος Μπάρκογλου υποστήριξε:

«Πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι που θα το δει πολύς κόσμος και θα έχει ωραίο θέαμα. Και η ΑΕΚ είναι πολύ ανεβασμένη, ενώ και ο Άρης είναι μία θεαματική ομάδα, πετυχαίνει εύκολα γκολ και κατά συνέπεια θα γεμίσει το γήπεδο. Ακόμη και στη Θεσσαλονίκη αν γινόταν το παιχνίδι, θα ήταν γεμάτο το γήπεδο. Όταν παίζεις στο Πρωτάθλημα και έχεις μια καλή άμυνα αυτό σου δίνει περισσότερους βαθμούς»,

Ρωτήθηκε για τον Μάντζιο που τον είχε προπονητή και κυρίως αν μπορεί να αντέξει στην πίεση και τόνισε: «Αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία για τον Μάντζιο, να τον επιβραβεύουν οι φίλαθλοι της ομάδας με χειροκροτήματα, για την προσπάθεια που κάνει στον Άρη. Επειδή δεν υπάρχει υπομονή στον κόσμο υπάρχουν και οι αποδοκιμασίες αλλά και οι επιδοκιμασίες, δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Είναι ένα φαινόμενο που το βλέπουμε συχνά παντού».

Σε ερώτημα αν ο πρώην κόουτς του Πανθρακικού αντέχει στα δύσκολα, απαντησε: «Πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή του Άρη για αυτό. Όταν κάθε εβδομάδα παίζεις με το πιστόλι στο κεφάλι, είναι λογικό να υπάρχει πίεση. Πιστεύω ότι τα καταφέρνει. Το ντέρμπι ξεκινά με ίδια ποσοστά και για τις δύο ομάδες, ίσως έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα η ΑΕΚ. Πάντως και οι δύο ομάδες μπορούν να κάνουν φάσεις. Ο Άρης ας μην ξεχνάμε πως παίζει με το βάρος της αφαίρεσης βαθμών και αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει».