Ούτε 500 άτομα στο πολυδιαφημισμένο πρώτο επίσημο ματς του ΑΟΞ και έντονος σκεπτικισμός στα Πηγάδια

Επίσημα δεν ανακοινώθηκε πόσα ήταν τα εισιτήρια και συνακόλουθα οι εισπράξεις από το πολυδιαφημισμένο παιχνίδι της Ξάνθης με τον Ιωνικό για το Κύπελλο Ελλάδος, που ήταν και το πρώτο εδώ και σχεδόν ενάμισι χρόνο που ήταν ανοιχτό για το κοινό.

Φυσιολογικό να κρίνεται στις υψηλές τάξεις της ΠΑΕ αυτό το ματς ως… βαρόμετρο για την ανταπόκριση που έχει η προσπάθειά τους στο κοινό της πόλης. Ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν άκρως απογοητευτικό και παρα τις δικαιολογίες που υπάρχουν και τα δεκάδες άτομα στα οποία δεν επετράπη η είσοδος επειδή δεν είχαν ενημερωθεί για τη μη ύπαρξη εκδοτηρίου έξω από το γήπεδο, η αρνητική άδεια εικόνα γίνεται αντιληπτό ότι δεν θα άλλαζε ακόμα και αν είχε επιτραπεί σε όλον αυτόν τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο.

Με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, είναι ζήτημα να έφτασαν τα 500 τα άτομα που τελικά έδωσαν το παρών στα Πηγαδια το μεσημέρι της Τετάρτης, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου. Και αυτο, ενώ η αργία της επόμενης ημέρας προσέφερε την δυνατότητα να πάρουν οι πατεράδες τα παιδιά τους και να τα πάνε στο γήπεδο. Είναι προφανές ότι και ανοιχτές εντελώς να ήταν οι πόρτες, πάλι τριψήφιος θα ήταν ο αριθμός. Ακόμα πιο προφανές, ο πολύς κόσμος γυρίζει την πλάτη στην ομάδα της Ξάνθης, κάτι που ήδη έχει φανεί και από την αρνητική τροπή που έχει πάρει η κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας.

Ήδη λέγεται ότι υπάρχουν σοβαρές ανακατατάξεις στην πυραμίδα των ανθρώπων που διαχειρίζονται το ζήτημα αυτό, αλλά η ουσία δεν είναι τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ΠΑΕ αλλά το γεγονός ότι ο κόσμος απουσίασε από το πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι του νέου ΑΟΞ, αυτό στο οποίο κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει μαζικό παρών για να δείξει την συμπαράστασή του την ομάδα που «τόσο άδικα υποβιβάστηκε από την Super League 1», όπως συνέχεια δεν παύουν να τονίζουν στην Ξάνθη.

Το παιχνίδι αυτό θα έπρεπε κανονικά να είναι μια μεγάλη «διαδήλωση» των οπαδών του ΑΟΞ για τον περσινό υποβιβασμό αλλά και όσα συνέβησαν στα ματς της περασμένης σεζόν με τον Ιωνικό, καθώς αυτό ήταν το πρώτο στο οποίο επιτρεπόταν η είσοδος στο γήπεδο στον απλό κόσμο. Επίσης θα έπρεπε κανονικά να είναι και μια ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα διοίκηση, που δαπάνησε ουκ ολίγα χρήματα τον τελευταίο ένα χρόνο στα Πηγάδια.

Αντ’ αυτού όμως ο κόσμος έλαμψε δια της απουσίας του, κάτι που σαφώς αποτελεί κρίμα για την προσπάθεια που κάνουν ο Τζέιμι Μονρόι και οι παίκτες του στον αγωνιστικό τομέα. Με μόλις 500 άτομα, καυτή έδρα δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της SL2 που οσονούπω ξεκινά.

Η απουσία του κόσμου προκαλεί σκεπτικισμό στα υψηλά κλιμάκια των Πηγαδίων και όπως προαναφέρθηκε, ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες κινήσεις για να διορθωθεί η κατάσταση. Αλλά είναι αλήθεια ότι σε τέτοια ματς, όταν αντίπαλος είναι ο Ιωνικός, δεν νοείται να λείπουν από την εξέδρα και τα βασικά μέλη της διοίκησης, είτε λέγονται Μπιλ Πάπας, είτε Τάσος Γιαμουρίδης είτε Φάνης Ουζουνίδης.

Πέρυσι οι δύο τελευταίοι προς τιμήν τους είχαν ηγηθεί της παρουσίας του ΑΟΞ στη Νίκαια, τότε που μετά το τεράτιο διπλό που έκανε άπαντες να νομίσουν ότι εξασφαλίστηκε η άνοδος, έβγαζαν στη συνέχεια ευχαριστήριες ανακοινώσεις για τη φιλοξενία και την αστυνομία.

Φέτος δεν νοείται να ξεκινά η σεζόν, να παίζει ο ΑΟΞ στην έδρα του με την ομάδα που του στέρησε πέρυσι την άμεση επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια και να μην δίνουν οι κεφαλές της διοίκησης πρώτες το παράδειγμα στον κόσμο με την παρουσία τους στο γήπεδο…

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και στάδιο