Ομοσπονδιακός προπονητής ο Χρήστος Τσιπουρίδης του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, αν και αργία λογω 28ης Οκτωβρίου, οι ομοσπονδιακοί προπονητές στον στίβο για τη νέα χρονιά. Στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ περιλαμβάνεται και ο Χρήστος Τσιπουρίδης του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση στην Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, πέρασε κατ πλειοψηφία με 12 ναι κι 8 λευκά, αλλά ανάμεσα στα λευκά ήταν και αυτό του μόνου Θρακιώτη της Επιτροπής Κώστα Γκατσιούδη. Αυτο ωστόσο οφείλεται όχι τόσο σε κάποιο ζήτημα με τον επικεφαλής της λεγόμενης στην Κομοτηνή “Tsip Team” αλλά την γενικότερη αντιπολιτευτική τακτική, αφού ο Γκατσιούδης ανήκει στην παράταξη της Αναγέννησης που αποτελεί την αντιπολίτευση του ΣΕΓΑΣ.

Η Ομοσπονδία ανκοίνωσε ότι έδειξε την στήριξη της στο έργο των προπονητών με το άνοιγμα που έκανε σε τεχνικούς σε όλη τη χώρα, αλλά και με την αύξηση του συνολικού μπάτζετ. Με εισήγηση της προέδρου Σοφίας Σακοράφα υπερδιπλασιάστηκαν – σε σχέση με την περασμένη χρονιά- τα χρήματα που θα λάβουν στο σύνολο τους οι προπονητές με τους οποίους θα συνεργαστεί η Ομοσπονδία την επόμενη σεζόν.

«Μία απόφαση που δείχνει την πρόθεση του ΣΕΓΑΣ να στηρίξει ακόμη περισσότερο – το ήδη επιτυχημένο – έργο των τεχνικών, τόσο αυτών που ασχολούνται αποκλειστικά με τον Υψηλό Αθλητισμό, όσο και εκείνων που βρίσκονται στην περιφέρεια, με απώτερο στόχο ακόμη περισσότερες επιτυχίες από τους αθλητές και τις αθλήτριες μας στα χρόνια που έρχονται», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Προυπολογίζεται πως οι δαπάνες των συμβολαίων των τεχνικών και λοιπών εξόδων ανέρχονται στα 450.000 ευρώ και η καταβολή τους θα γίνεται κάθε μήνα μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου η κ. Σακοράφα έκανε γνωστό πως το επόμενο διάστημα θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα προχωρήσει σε βελτιώσεις στο σύστημα οικονομικής επιβράβευσης, αλλά και γενικότερα στο νέο μοντέλο επιλογής των τεχνικών και θα αφορούν την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Από τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου απουσίαζε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Μελαχρινός. Η πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, που αφορούσε στους ομοσπονδιακούς τεχνικούς πέρασε κατά πλειοψηφία (12 ναι, 8 λευκά). Θετική ψήφο έδωσαν οι Σακοράφα, Γιατρουδάκης, Κεντέρης, Πετσούλας, Λιούμπας, Μυστακίδης, Δημάκος, Παχατουρίδου, Θεμελίδης, Μαντάς, Τριαντάφυλλος και Μπελιμπασάκη, λευκό ψήφισαν οι Αλεξόπουλος, Γκατσιούδης, Δημότσιος, Κελεσίδου, Μπόλας, Παπαδιάς, Ρετσινά, Τσώνης, ενώ δεν ψήφισαν οι Βασιλειάδης και Οικονόμου.

Αναλυτικά οι ομοσπονδιακοί ανά κατηγορία

ΑΛΜΑΤΑ
Γιώργος Πομάσκι ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
Μιτς Κρίερ
Παναγιώτης Συμεωνίδης
Φώτης Στεφανή
Μανώλης Καραγιάννης
Δημήτρης Κυτέας
Παναγιώτης Μαρκιανίδης
Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος
Δημήτρης Βασιλικός
Γιώργος Τσούγκος
Μάκης Πάντος
Σάββας Κεφαλίδης
Παύλος Σκορδίλης
Θοδωρής Δόσης
Βενετία Χατζηιωάνου
Αντώνης Μπόλας
Ανδρέας Τσώνης
Δέσποινα Παπαβασιλάκη

ΡΙΨΕΙΣ
Χρήστος Παπαδόπουλος ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
Κώστας Παπαμαρκάκης
Γιώργος Μποτσκαριώβ
Αλέξανδρος Παπαδημητρίου
Κώστας Κοροσίδης
Γιώργος Μήλιος
Γιάννης Μπαρλής

ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ
Ιωάννα Σιώμου ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ
Κώστας Βογιατζάκης
Χαράλαμπος Σδρόλας
Περικλής Χατζηαναστασιάδης
Κώστας Ηλίας
Κώστας Χήτας
Κώστας Κοτσίδης
Μιχάλης Μανουσάκης
Νίκος Μαντζόλης
Χρήστος Κατσίκας
Χάρης Βαρυτιμίδης
Χρήστος Τσιπουρίδης
Βαγγέλης Κατσιάβας
Μιχάλης Γονιωτάκης

ΑΝΤΟΧΗ – ΜΕΣΑΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ- ΒΑΔΗΝ
Θεοδωρίδης Δημήτρης ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
Μιχάλης Αναγνώστου
Σταύρος Καρρές
Παναγιώτης Γερακός
Σάββας Κούμπουρας
Θανάσης Δεληγιάννης
Γρηγόρης Κοντός
Κωνσταντίνα Μπορνιβέλι
Λευτέρης Ραφαϊλάκης
Νίκος Κελεπούρης
Χαράλαμπος Ποσονίδης
Γιώργος Ζώρζος
Ηλίας Γκαραβέλας
Θανάσης Τσιγκούλης

ΣΥΝΘΕΤΑ
Δέσποινα Πάκου ΥΠΕΥΘΥΝΗ
Νίκος Στυλιανίδης
Κυριάκος Μηνάς
θανάσης Περιστέρης
Ευθύμιος Ανδρέογλου