Kύπελλο Ελλάδος: Επεισοδιακή πρόκριση της Νίκης Βόλου μέσα στα Τρίκαλα πριν την Ξάνθη

Η Νίκη Βόλου επικράτησε με 0-1 των Τρικάλων και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της SL2 κόντρα στον ΑΟΞ στο Πανθεσσαλικό.

Ένταση υπήρχε πριν την σέντρα ανάμεσα στους φίλους των δύο θεσσαλικών ομάδων, με τα πνεύματα να ηρεμούν και το παιχνίδι να ξεκινά κανονικά με μια μικρή καθυστέρηση.

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός της αναμέτρησης δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας με τους δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται στη μεσαία γραμμή. Την πρώτη αξιόλογη στιγμή του αγώνα δημιούργησε ο Μιράντα στο 16′, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε δεν απείλησε τον Σεντουριόν.

Στο 33′ ο ΑΟ Τρίκαλα έφθασε μία ανάσα από το 1-0. Ο Ευθυμίου σέντραρε από τα αριστερά με τον Πέλκα να σηκώνεται ανενόχλητος στην καρδιά της περιοχής του Μπάγιτς και με κεφαλιά -έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ-. Εώς και την ολοκληρώση των πρώτων 45′ δεν δημιούργηθηκε άλλη φάση άξια αναφοράς. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός με τη Νίκη να απειλεί πρώτη στο 51′ με καρφωτή κεφαλιά του Ανδρέου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία.

Οι κυανέρυθροι απάντησαν άμεσα και στο 52′ ο Ελευθεριάδης ύστερα από εξαιρετική πάσα του Ευθυμίου δοκίμασε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, αναγκάζοντας τον Μπάγιτς σε εκπληκτική επέμβαση. Στο 54′ ο Ροχάνο άγγιξε το 0-1 με φοβερή κίνηση και πλασέ εντός περιοχής αλλά ο Σεντουριόν απομάκρυνε εντυπωσιακά με τα πόδια. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη συνέχισε να πιέζει και στο 66′ ο Τσουκαλάς πήρε την κεφαλιά από την γωνία της μικρής περιοχής με τον Σεντουριόν να μπλοκάρει.

Στο 73′ ο Μιράντα κινήθηκε εντός περιοχής με τον Ευθυμίου να τον ανατρέπει και τον Βρέσκα να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αντόνιο Ροχάνο, ανοίγοντας το σκορ. Ο ΑΟΤ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Μπάγιτς επενέβη στις προσπάθειες των Ευθυμίου στο 76′ και του Μπαξεβάνου στο 80′.

Μέχρι και το τελικό σφύριγμα του Βρέσκα δεν άλλαξε κάτι με τους Βολιώτες να παίρνουν τη νίκη-πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.