Super League: Επικράτησε ο Ολυμπιακός υπό την παραδοχή Λουτσέσκου στο ντέρμπι του «Καραϊσκάκης»

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι του Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 του Δικεφάλου με τα γκολ των Αγκιμπού Καμαρά (22′) και Μασούρα (31′) στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μείωσε στο 81′ ο Μουργκ. Πρώτοι και αήττητοι στο πρωτάθλημα οι Πειραιώτες.

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πίεζαν τον Δικέφαλο ψηλά στο γήπεδο, ενώ από την αρχή υπήρχε διάθεση των ερυθρόλευκων να παίξουν από την πλευρά του Ροντρίγκες. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε την μπάλα με κοντινές πάσες, ενώ ο ΠΑΟΚ αμυνόταν βαθιά. Στο 22ο λεπτό η ομάδα του Μαρτίνς πήρε το προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Ο Ρέαμπτσιουκ πίεσε τον Εσίτι που έχασε την κατοχή. Ο Αγκιμπού Καμαρά πήρε την μπάλα, έφτασε μέχρι τη γραμμή της περιοχής, πλάσαρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την μπάλα να κοντράρει και στον Βαρέλα γράφοντας το 1-0. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν τον Εσίτι συνεχώς και δικαιώθηκαν για την επιλογή τους.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει την υπεροχή στην αναμέτρηση, ενώ στο 28ο λεπτό απείλησε ξανά. Ο Μαντί Καμαρά υποδέχθηκε την μπάλα περίπου πέντε μέτρα έξω από την περιοχή, δεν έκανε καλό κοντρόλ, όμως η μπάλα στρώθηκε στο αριστερό του για ένα βολέ και έφυγε λίγο άουτ.

Στο 30ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι χτύπησαν ξανά την πόρτα του ΠΑΟΚ. Φανταστική μπαλιά του Σισέ μπροστά και δεξιά, ο Λαλά προώθησε στον Ροντρίγκες που έκοψε στον Ελ Αραμπί, αυτός σούταρε, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε και η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Η μπάλα επέστρεψε στον Αραμπί που έπιασε μια κεφαλιά που έξυσε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Στο 31′ ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την υπεροχή του διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του. Ο Αγκιμπού Καμαρά με απεριόριστο χώρο εφόρμησε προς την αντίπαλη περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έδωσε αριστερά στον Μασούρα, που πρόλαβε την έξοδο του Πασχαλάκη και με πλασέ έκανε το 2-0. Οι παίκτες του Μαρτίνς συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αντιδράσει ουσιαστικά. Στο 36ο λεπτό ο Δικέφαλο κατέγραψε τελική με τον Σβαμπ. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 51ο λεπτό είχε νέο δοκάρι στο παιχνίδι. Ο Αγκιμπού Καμαρά εκμεταλλεύτηκε μία μπαλιά, έκανε ντρίμπλα στον Βαρέλα και σούταρε από αριστερά ανάμεσα από τα πόδια του αμυντικού του ΠΑΟΚ. Ο Πασχαλάκης έπεσε και απέκρουσε πολύ δύσκολα, ενώ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Στο 58ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά με γέμισμα, δύο παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν μόνοι τους στο δεύτερο δοκάρι, ο Μιχαηλίδης έκανε κοντρόλ, σούταρε δυνατά μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 80ο λεπτό. Ο Μασούρας άνοιξε για τον Αγκιμπού Καμαρά, αυτός από δεξιά έβγαλε στον Τικίνιο που σούταρε από καλή θέση εντός περιοχής, με τον Βαρέλα να βάζει την κόντρα. Στη συνέχεια της επίθεσης, ο Μασούρας έκανε τη σέντρα, ο Τικίνιο έπιασε την κεφαλιά που έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Δικέφαλος αντέδρασε ουσιαστικά στο παιχνίδι.

Ο Ζίβκοβιτς άνοιξε στον Καντουρί στα αριστερά, ο Μαροκινός έκανε τη σέντρα, ο Μουργκ ήταν μόνος του στο δεύτερο δοκάρι που με σουτ του έκανε το 2-1. Ο Ολυμπιακός είχε δώσει χώρο στον ΠΑΟΚ, κάτι που πλήρωσε με τη μείωση του σκορ. Ο Μαρτίνς για να ελέγξει το παιχνίδι και να κρατήσει την μπάλα πέρασε αμέσως μετά τον Βρουσάι και τον Κούντε αντί των Μασούρα και Αγκιμπού.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα, αλλά δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία, ώστε να φτάσει κοντά στην ισοφάριση. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη που τους φέρνει μόνους πρώτους και αήττητους στο πρωτάθλημα στην κορυφή της βαθμολογίας.