Γ’ Εθνική: Μπορούσε νίκη αλλά έμεινε στη λευκή ισοπαλία ο Ορφέας στη Δόξα Δράμας – Με 9 παίκτες ολοκλήρωσαν οι γηπεδούχοι

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της πρεμιέρας στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής μεταξύ της Δόξας Δράμας που αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα της κατηγορίας και του περσινού πρωταθλητή Ορφέα Ξάνθης.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις και έγινε ακόμη πιο κλειστό από την στιγμή που έμεινε η Δόξα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παπαϊωάννου στο 36′ με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα σε αντίπαλο που ήταν σε προφανή θέση για γκολ, λίγο έξω από την περιοχή.

Ωστόσο αν και μπορούσε τη νίκη, είδε την Δόξα παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες να κρατά μακριά τον αντίπαλο από την περιοχή της και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα βγάζοντας αρκετό πάθος και ενέργεια. Μάλιστα οι Μαυραετοί ολοκλήρωσαν το ματς με 9 παίκτες λόγω αποβολής και του Πετρίδη στο 86 με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα.

Ο αριστερός μπακ Κατρανίτσας και οι Πασχαλάκης και Παπαδόπουλος ξεχώρισαν από τους φιλοξενούμενους, σύμφωνα με την ανάλυση του DramaSport. Από την άλλη, αρκετοί παίκτες της Δόξας έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης με τους Γιαννούση, Πετρίδη, Ιορδανίδη να είναι στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων μαζί με Χατζηκυριάκου και τον αρχηγό Κόντο.

Η Δόξα μπήκε με αρκετό πάθος στον αγώνα και δύναμη χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα τον Γιουργούση, με τον Ορφέα να απειλεί στο 12′ σε αντεπίθεση όταν σε μπαλιά του Κουκουρίγκου ο Γκασιμπαγιατζίδης σούταρε μόλις άουτ με σουτ εκτος της περιοχής του Κολιοφούκα. Στο επόμενο λεπτό στο 13′ από πάσα του Κόντου στον Χατζηκυριάκου, η μπάλα μπήκε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ. Στο 24′ μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Πασχαλάκη η μπαλα περνάει μέσα από την περιοχή του Κολιοφούκα ανεκμετάλλευτη χωρίς να βρεθεί κάποιος στην πορεία της για να κάνει το γκολ, με τον Ορφέα στο 32′ σε εκτέλεση φάουλ του Τορομανίδη να δυσκολεύει τον Κολιοφούκα που μπλοκαρε με διπλή προσπαθεια την μπαλα.

Στο 35′ έγινε η φάση που ίσως άλλαξε τα πράγματα για τους γηπεδούχους όταν σε επικίνδυνη συρτή πάσα του Κολιοφούκα ο Πασχαλάκης έκλεψε την μπάλα απο τον Παπαϊωάννου που δεν έκανε καλό κοντρολ και είδε την απ’ ευθείας κόκκινη του Τσιλίκ σε βίαιαο μαρκάρισμα. Η εκτέλεση φάουλ του Κατρανίτσα που ακολούθησε ήταν καταπληκτική αλλά η μπάλα σταμάτησε στην γωνία της δοκού έσκασε κάτω και πάνω στον τυχερό Κολιοφούκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα έχασε στο ξεκίνημα τις πρώτες υποψίες ευκαιρίας για να σκοράρει, στο 47′ με σουτ του Χατζηκυριάκου που μπλόκαρε ο γκολκίπερ και πέντε λεπτά αργότερα με μακρινό σουτ του Πετρίδη λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ωστόσο τις δυο κορυφαίες ευκαιρίες είχε ο Ορφέας, στο 54′ με σουτ στην κίνηση του Τορομανίδη μετά από ωραία κάθετη του Κατρανίτσα και στις καθυστερήσεις με σουτ του Σουκρήογλου, που αμφότερα πέρασαν λίγο άουτ.

Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο και δεν φάνηκε να επηρεάζεται από την διαιτησία του Καβαλιώτη Τσιλίκα που είχε ως βοηθούς τους συμπατριώτες του Ζαχαρίου και Καρασαββαΐδη.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Σπύρος Φιλίππου): Κολιοφούκας, Πετρίδης, Ιορδανίδης, Χατζηκούρτης, Γιαννούσης, Παπαϊωάννου, Θεοδοσιάδης, Στάικος, Χατζηκυριάκου, Ρούτσης, Κόντος. Έπαιξαν στο β’ ημίχρονο και οι Ογκενερούμπου, Τζανουλίνος, Μπαρέττας και Κυριακίδης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημέστης): Γιωργούσης, Χακή Τσαμπάζ, Κατρανίτσας, Καλαϊτζόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Γκασιμπαγιατζίδης, Ιωαννίδης, Κουκουρίγκος, Τορομανίδης, Πασχαλάκης. Έπαιξαν στο β’ ημίχρονο και οι Βουλγαρίδης και Σουκρήογλου.