Super League: Διπλό στο Περιστέρι πριν την Ξάνθη για τον Ιωνικό

Με 0-2 επικράτησε ο Ιωνικός μέσα στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου για την 7η αγωνιστική της Super League, λίγο πριν την νοκ άουτ αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από τα δεξιά με τον Ιωνικό να είναι κλεισμένος στην άμυνα του. Μάλιστα οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 5′ μετά από σέντρα από τα δεξιά αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε καθώς ο Σάλομον είχε σπρώξει τον Χουτεσιώτη.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου με τον Ιωνικό να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί να γίνει απειλητικός. Ο Ατρόμητος βέβαια στάθηκε άτυχος στο 18′ όταν ο Χατζηισαίας πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πίριτς.

Η ομάδα της Νίκαιας κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 23′ όταν ο Άοσμαν πήρε τη μπάλα μετά από πλάγιο από τα αριστέρα, μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Παπαδόπουλο, έδωσε παράλληλα στον Τουράμ ο οποίος από κοντά έσπρωξε απλά τη μπάλα στα δίχτυα για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα ο Ιωνικός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα αλλά το σουτ του Καμπράλ από τα αριστερά βρήκε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια ακόμη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων οι οποίοι βγήκαν στην επίθεση από τα δεξιά με τον Τουράμ ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Πίριτς να αποκρούει σωτήρια με το ένα χέρι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ατρόμητος είχε τρομερή ευκαιρία για να ισοφαρίσει το σκορ. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Παπαδόπουλος βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι, πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή έφυγε λίγο έξω από την εστία του Χουτεσιώτη.

Οι γηπεδούχοι που προσπαθούσαν να βρουν ένα γκολ για να μπουν στο ματς απείλησαν στο 62′ με τον Σπιριντόνοβιτς αλλά και πάλι το σουτ του έμπειρου επιθετικού έφυγε έξω.

Στο 66′ ο Ιωνικός βρήκε και δεύτερο γκολ και τι γκολ. Ένα εξαιρετικό τέρμα από τον Άοσμαν ο οποίος μετά το πανέμορφο τέρμα που είχε πετύχει επί του Άρη σκόραρε και κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Τουράμ βγήκε στα αριστερά γύρισε τη μπάλα προς το Σύριο ο οποίος την έστρωσε στον εαυτό του και σούταρε με τη μία για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στο 71′ με τον Μπεντινέλι να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά και να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής άστοχα. Αυτή όμως ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες.