Διαψεύδεται από την Αυστραλία η αντίδραση της ΠΑΕ Ξάνθη για το ένταλμα σύλληψης του Μπιλ Πάπας

Διαψεύδεται από την Αυστραλία ο ισχυρισμός που προέβαλαν σε διαρροή τους κύκλοι της ΠΑΕ Ξάνθη αναφορικά με το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε δικαστήριο της Αυστραλίας σε βάρος του Μπιλ Πάπας.

Οπως είναι γνωστό, από την ΠΑΕ Ξάνθη λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση τη είδησης από μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, έλεγαν ότι δεν πρόκειται για ένταλμα σύλληψης αλλά για ένταλμα προσαγωγής, υπενθυμίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης της Θρακιώτικης ομάδας δεν αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες και κατά συνέπεια δεν κινδυνεύει με φυλάκιση, ώστε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του αλλά και έκδοσής του στην Αυστραλία.

Όπως ωστόσο διευκρινίζεται από την Αυστραλία, μπορεί μέχρι τώρα να υπήρχαν τρεις διώξεις σε βάρος του Μπιλ Πάπας που αναφέρονταν σε αστικές υποθέσεις και αφορούσαν ζητήματα που άπτονται των πολιτικών δικαστηρίων, ωστόσο πλέον αντιμετωπίζει και ποινική κατηγορία. Αυτή η ποινική κατηγορία αφορά την ανυπακοή σε δικαστική απόφαση μετά την μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων στον ξάδελφό του παρά το γεγονός ότι είχε δοθεί εντολή να παγώσουν όλοι οι λογαριασμοί του.

Οπως διευκρινίζεται, αυτό είναι ποινικό αδίκημα στην Αυστραλία και εξαιτίας αυτού του ποινικού αδικήματος εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για να αιτηθούν οι αρχές της Αυστραλίας την έκδοσή του από τις αρχές της Ελλάδας, εφόσον φυσικά εντοπιστεί και συλληφθεί. Σε κάθε περίπτωση από την Αυστραλία διαψεύδεται η διαρροή της ΠΑΕ Ξάνθη για τα όσα ισχύουν σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στο δεύτερο σκέλος της διαρροής της ΠΑΕ Ξάνθη τονιζόταν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την οικονομική κατάσταση ΠΑΕ Ξάνθη καθώς τα χρήματα που έχει τοποθετήσει ο Μπιλ Πάπας στην ομάδα είναι πριν ξεσπάσει το όλο φερόμενο «σκάνδαλο».

Ως προς αυτό, δεν έγινε κάποιο σχόλιο από Αυστραλία μεριά αλλά όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, έχουν μπει στο στόχαστρο σε πρώτη φάση τα εμβάσματα που έφτασαν στην ΠΑΕ Ξάνθη αλλά και στην ιδιοκτήτριά της Mazcon τους τελευταίους μήνες και αν οι όποιες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων είχαν γίνει έγκαιρα, όπως εμφανίζονται να δηλώνονται, έστω και αν οι δηλώσεις αυτές έγιναν μόλις πριν δυο-δυομισι μήνες.