Δεβετζή για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από 50άρη στα 20 της: «Θα ήθελε η κόρη του να ήταν στη θέση μου;»

Στο Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε η πρωταθλήτρια στο τριπλούν Πηγή Δεβετζή, η οποία αναφέρθηκε στην σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε σε μικρή ηλικία από άνθρωπο του αθλητισμού.

«Δεν κάνω διακρίσεις με τις ομάδες, όμως υποστηρίζω τον Άρη. Παίρνω μέρος στο Just the Two of Us με τον Νίκο Κοκλώνη και δοκιμάζω το ταλέντο μου στο τραγούδι», ανέφερε στο πρώτο της σχόλιο για να προσθέσει για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από άνθρωπο του αθλητισμού: «Το κουβαλούσα πολλά χρόνια όλο αυτό το βάρος. Δεν μπορούσα να χαρώ τις επιτυχίες μου. Χάρηκα που το έβγαλα από μέσα μου και μετά από μένα και άλλες γυναίκες βρήκαν το θάρρος για να καταγγείλουν κι αυτές ανάλγοα βιώματα. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Τόσα χρόνια δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε και είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουν κι άλλες γυναίκες. Δεν ξέρω γιατί τόσα χρόνια δεν το έλεγα.

 Ήμουν καλεσμένη στην Κατερίνα Καινούργιου και το αποκάλυψα στην εκπομπή της με την ίδια να σοκαρίζεται από το άκουσμα και μόνο από αυτό που πέρασα. Οι γονείς μου ήταν στην Αλεξανδρούπολη, εγώ στην Αθήνα. Ο πατέρας μου ήταν αυστηρός και δεν τόλμησα να του το πω τότε. Οι γονείς μου ήταν συνεχώς δίπλα μου. Δεν φανταζόμουν ένας τέτοιος άνθρωπος που ήταν κοντά στον πατέρα μου να με παρενοχλήσει. Εγώ όλους τους έβλεπα Αγίους. Αυτό τον άνθρωπο τον έβλεπα σαν πατέρα μου και δεν περίμενα ποτέ ότι θα γινόταν αυτό. Είχα συμπάθειες από μεγαλύτερους άνδρες. 

Εγώ τότε ήμουν 21-22 χρονών, αυτός ήταν πάνω από 50. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει οικογένεια και παιδιά. Θα μπορούσα να ήμουν κόρη του. Θα ήθελε η κόρη του να ήταν στη θέση μου. Πως θα αντιδρούσε; Εγώ ήμουν πολύ άβγαλτο παιδί. Δεν είχα χρόνο για άνδρες λόγω των πολλών ωρών προπονήσεων. Δεν είναι μόνο στο χώρο του στίβου οι καταγγελίες. Παντού συμβαίνουν αυτά. Εμείς δεν επισκιάζουμε τον αθλητισμό. Τώρα, είναι η ευκαιρία να το σταματήσουμε αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια. Πρέπει να είμαστε συνεχώς δίπλα στα παιδιά μας. Να μην τα αφήνουμε με τις ώρες με ένα λάπτοπ στα χέρια. Δεν πρέπει να βαριέται ο γονιός να ασχοληθεί με το παιδί του. Θα συμβούλευα σε όλους με το που αντιληφθούν κάτι το πονηρό να το λένε αμέσως στους γονείς τους».