ΕΠΣ Έβρου: Καθοριστική νίκη του Έβρου Σουφλίου επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Ο Έβρος Σουφλίου μ’ ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχε την πρώτη του νίκη στο ντέρμπι απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου.

Από την έναρξη του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν απειλητικοί όταν στο 1ο λεπτό κιόλας, αλλά στάθηκαν άτυχοι όταν το σουτ του Κυριζάκη βρήκε το δοκάρι του Καραμπάτσα και πέρασε άουτ. Στο 12′ σε άλλη μια καλή ενέργεια με τον Μπουρντίν αυτή τη φορά με το σουτ που επιχείρησε ο Καραμπάτσας ήταν σε καλή θέση και απέκρουσε εύκολα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι με το φάουλ σέντρα του Μπάμνιου να βρίσκει τον Πάγια που έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ότι δεν το κατάφερε πιο πριν το πέτυχε στο 37ο λεπτό όταν αρχικά ο Παρασχίδης έκανε το σουτ η μπάλα απομακρύνθηκε προσωρινά από τους αμυνομένους. Ο Πάγια πήρε το ριμπάουντ και βλέποντας τον τερματοφύλακα Συκά λίγο πιο έξω από την εστία του έπιασε να υπέροχο φαλτσαριστό πλάγιο σουτ ανοίγοντας το σκορ σε 1-0. Τα λεπτά κυλούσαν και το αποτέλεσμα παρέμενε το ίδιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 53΄με τον δραστήριο Πάγια να πιάνει το σουτ αλλά αυτό να φεύγει άουτ. Στο 55′ ο Εθνικός είχε ένα σουτ με τον Γύλο αλλά ο Καραμπάτσας απόκρουσε με τα χέρια. Το παιχνίδι εξελισσόταν αλλά η μπάλα παιζόταν στο χώρο του κέντρου, υπήρχαν πολλά σταματήματα αλλά όχι για σοβαρούς τραυματισμούς. Στο 71ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση χάρις το γκολ του Κυριζάκη. Ο Καλπακίδης στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε στο γήπεδο τον Τοπούζη δίνοντας περισσότερα τρεξίματα στην ομάδα. Ο οποίος στο 84′ έπιασε ένα μονοκόματο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Συκά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να χάσουν ευκαιρία, όταν η σέντρα του Μπουρντίν ο Γύλος έπιασε την κεφαλιά στα χέρια του Καραμπάτσα.

Στην αντεπίθεση ο Έβρος γρήγορα με τους Τοπούζη και Κουρούδη να συνεργάζονται όμορφα ο τελευταίος έφυγε τετ α τετ με τον Συκά όπου με όμορφο πλασάρισμα διαμόρφωσε το 2-1 στο 86′. Στο 88′ ο Κουρούδης έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ του αλλά το σουτ του το αποσόβησε ο τερματοφύλακας διώχνοντας με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ, το οποίο στη συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτο. Το σκορ διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρίσκοντας τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη και τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται καθηλωμένοι στην τελευταία θέση με μηδέν βαθμούς μετά από τέσσερα παιχνίδια.

Αρκετά καλή η διαιτησία από τον Ουζουνίδη και των βοηθών Βασιλόπουλου και Γεωργακόπουλου της ΕΠΣ Έβρου.

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Καλπακίδης Παναγιώτης): Καραμπάτσας, Πάγια, Δαλάτσης (71′ Πιστιάλκας), Παπαναστασίου, Μπάμνιος (c), Θ. Κουτσούλας, Κουρούδης, Παρασχίδης, Λαζίδης (25′ λ.τ. Μπισιρόπουλος), Δουγέκος, Ηλ. Κουτσούλας (81′ Τοπούζης).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ (Παπαράδης Σάκης): Συκάς, Π. Μεσιτίδης, Καπράνης, Παπαδόπουλος (78′ Τσορμπατζούδης), Μπουρδούνης, Πεταλούδης (46′ Παρονιάν), Πλουμίδης, Γύλος, Μπουρντίν, Σαραντάκης (46′ Σακαλάκης), Κυριζάκης.