ΕΠΣ Θράκης: Ένταση στην ΓΣ με αποχωρήσεις και καταψήφιση απολογισμού από Πανθρακικό, Σπάρτακο, Γρατινή και Θρυλόριο

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΣ Θρακης με παρόντα σχεδόν όλα τα σωματεία της Ένωσης, 21 σε αριθμό με νέο μέλος την ομάδα του Φιλαθλητικού.

Είχαμε αρκετή ένταση και διαξιφισμούς με τέσσερα σωματεία τον Πανθρακικό, την Δόξα Γρατινής, τον Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων και τον Πόντο Θρυλορίου να καταψηφίζουν τον οικονομικό απολογισμό γιατί δεν τους ικανοποίησαν οι εξηγήσεις της διοίκησης της ΕΠΣ.

Στην αρχή της συνέλευσης ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μάνος Γαβριηλίδης ευχαρίστησε το ΔΣ του επιμελητηρίου για την παραχώρηση του χώρου αλλά και τον Μιχάλη Κακουλιδη για την σκέψη του να γίνει στον χώρο του Επιμελητηρίου η συνέλευση καθώς ο καιρός δεν ήταν καλός.

Ξεκινώντας ο κ. Γαβριηλίδης έκανε αναφορά για τα πρωταθλήματα της προηγούμενης χρονιάς που ξεκίνησαν κράτησαν μόλις 2 αγωνιστικές σε μια ιδιαίτερη χρονιά για όλα τα αθλήματα στην χώρα μας λόγο Covid. Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον γενικό γραμματέα Γιάννη Κοτζαμανη με αναφορά σε κύπελλο, πρωτάθλημα, τις μικτές ομάδες και τις εκδηλώσεις της ένωσης που έγιναν όσο το επέτρεψε η γνωστή νόσος.

Αμέσως μετά ο ταμίας Χρήστος Κουκουλακης αναφέρθηκε στον οικονομικό απολογισμό του 2020 και αναφέροντας έσοδα 58224,3 ευρω και έξοδα 52540,81€ με υπόλοιπο πόσο στο ταμείο της ενωσης 15127,53€, αφού υπήρχε και υπολοιπο 9444 ευρω στο ταμείο από το παρελθόν.

Ο πρόεδρος του Πόντου Θρυλοριου Μιχάλης Κακουλίδης παρενέβη και αναφέρθηκε ότι θα έπρεπε η ένωση μια βδομάδα νωρίτερα να σταλθεί ο οικονομικός και διοικητικος απολογισμός στις ομάδες, και αφού η ομάδα του δεν έλαβε τίποτα θεώρησε άκυρη την γενική συνέλευση. Επίσης είπε ότι κάθε χρόνο τα σωματεία είναι και λιγότερα στο πρωτάθλημα και αυτό της Β κατηγορίας γίνεται για να γίνεται με 6 μόλις ομαδες σε 4 γυρους, ενώ στάθηκε και στην σωστή ενημέρωση της ένωσης στο διαδίκτυο, αλλα ατα σωματεία αποχωρούν, με τον πρόεδρο της ένωσης να ζητάει από τους παρευρισκόμενους προτάσεις για το καλύτερο του ποδοσφαίρου στον νομό.

Ο κ Γαβριηλίδης είπε ότι ο ίδιος και τα μέλη της ένωσης είχαν συναντήσεις με τους 4 Δημάρχους της Ροδόπης όλοι υποσχέθηκαν να βοηθήσουμε αλλά έμειναν στα λόγια! Ο πρόεδρος επισήμανε πως ήταν η χειρότερη χρονιά με της ομάδες το καλοκαίρι να αναρωτιούνται αν πρέπει να συμμετέχουμε, να βγάλουμε νέα δελτία η όχι, και τελικά κάποιες ομάδες να μην δηλώνουν συμμετοχή. Επίσης στάθηκε ότι πολλές ομάδων κυρίως μεγάλων μουσουλμανικών χωριών τα παρατάνε όπως πχ τα Αρριανα, η Φυλλιρα, το Κοπτερό, ο Δοκός και ο Ίασμος. Μάλιστα δήλωσε προβληματισμένος και το γενικότερο κακό που κάνουν οι φοιτητές στο ποδόσφαιρο της πόλης, αφού δεν υπάρχουν υποδομές, και είναι ήρωες αυτοί που συμμετέχουν σε κάθε ομάδα και δεν είναι πάνω από ένας δυο σε κάθε σωματείο.

Ο κ Κάτσαουνης από το Νέο Σιδηροχωρι αν και η ομάδα του έχει μόνο φοιτητές, τόνισε πως όταν βλέπουμε 15 φοιτητές σε μια ομάδα, απομακρύνονται οι παράγοντες που αγαπούν τα χωριά τους. Επίσης πολύ σωστά πρότεινε η Ενωση να στέλνει φοιτητές που κάνουν ειδικότητα στσ ΤΕΦΑΑ στις ομάδες να προπονούν τα μικρά παιδιά στα χωριά.

Ο πρόεδρος της ένωσης παρενέβη λέγοντας πως είπε τους Δημάρχους να ετοιμάσουμε τα γήπεδα να πάνε τις μικτές της ένωσης να αγωνιστούν με αντιπάλους τα παιδιά των χωριών αλλά ακόμη περιμένουμε στο …. τηλέφωνο με τα γήπεδα να μένουν ανεκμετάλλευτα.

Ο πρόεδρος του Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων Πέτρος Δεληγκιοζης τόνισε να ξαναγίνει υποχρεωτικό το παιδικό πρωτάθλημα, με τον κ. Γαβριηλίδη να απαντά ότι αν το επέβαλλαν τότε τα 10 απο τα 14σωματεια δεν θα συμμετείχαμε φέτος στο πρωτάθλημα και θα φτάσουμε όπως παλιά να βλέπουμε νέους παίκτες μελαμψους … δανεικούς από τα περίχωρα της Κομοτηνής!

Ο εκπρόσωπος της Γρατινής Βασίλης Κραβαριτης αναφέρθηκε ότι στα χωριά δεν υπάρχει νεολαία ούτε πολιτιστικού σύλλογοι, με τους εναπομείναντες να έχουν την τρέλα αλλά μέχρι πότε, με μια απλή χρονιά να κοστιζει 5000ευρω τουλάχιστον και να οδηγείται πλέον το ερασιτεχνικό στον αφανισμό αφού πλέον δεν υπαρχει βοήθεια από το κράτος και την Ενωση.

Ο εκπρόσωπος της Ελπίδας Σαπών Χρήστος Μαυρόπουλος από την ομάδα της Ελπίδας στάθηκε στην μηδεμινη βοήθεια των Δήμων, με όλα τα σωματεία να πληρώνουν αυτή την πολιτική! Κάθε χρόνο νέα… φασόλια στα δελτία, κάρτα υγείας, υλικά, και όχι μόνο. Τα χρήματα τον δελτίων πάνε στην ΕΠΟ δίχως κάτι το ανταποδοτικό στα σωματεία όπως παλιά μας, τονίζοντας μας έχουν ξεχασμένους.

Από τον Ηρακλής Σαπων που φέτος δεν συμμετέχει στα πρωταθλήματα αλλά παρέστη στην συνέλευση, ο κ. Καναράς είπε μετά από 21χρονια φέτος δεν συμμετέχουμε, κάθε χρόνο γίνόμαστε…. ζητιάνοι να βρίσκουμε χρήματα, γήπεδο, αποδυτήρια, ενώ είχαμε την τύχη να είχαμε 15 παιδια από τις Σάπες. Πρόσθεσε πως είχε μεράκι το ποδόσφαιρο και τον Ηρακλή, τώρα μου φαίνεται ότι γλίτωσα. Ο πρόεδρος της ένωσης απάντησε λέγοντας πως η ΕΠΣ δεν είναι υπεύθυνη να βρει γήπεδα, και είναι ντροπή ομάδα κωμόπολης όπως η Ελπίδα να παίζει ι στα Αρχοντικά,

Ο Μιχάλης Κακουλίδης τόνισε ότι πρέπει να γίνει ειδική συγκέντρωση για απόψεις ομαδων ώστε να βρεθούνε χορηγοί, με επιτροπές να πάνε στα εργοστάσια και αυτά να διαφημίζονται στα γήπεδα ώστε να έρθουμε κάποια έσοδα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι στους πρώτους 2μηνες κάθε χρονιάς τα έξοδα ανέρχονται στο 60% της χρονιάς, μέ τον κ. Γαβριηλίδη να συμφωνεί και να δίνει νέο ραντεβού σύντομα.

Όταν ήρθε η ώρα να ανακοίνωθεί ο οικονομικός απολογισμος όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τον καταψήφισαν ο Πανθρακικοςς, Σπάρτακος, Γρατινη, και Πόντος Θρυλοριου με τον κ. Κακουλίδη να ρίχνει άμεσα αιχμές και να αποχωρήσει από την αίθουσα. Οι διαφωνίες οφείλονταν στην χρήση του ενωσιακού γηπέδου από την ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής με τον πρόεδρο να λέει πως η περσινή χρόνια ήταν ξεχωριστή με μόλις δύο μήνες προπονήσεων, για αυτό και τα πολύ λίγα έσοδα.

Στο τέλος της συνέλευση ο Μαυρόπουλος της Ελπίδας αναφέρθηκε στα rapid τεστ και ότι οι παρατηρητές να περνούν και να ελέγχουν τις κατάστασεις πριν την σέντρα. Παραβρεθηκαν από την επιτροπή διαιτησίας ο Βασίλης Γαβριηλίδης και ο Νίκος Μανάκας.