Και επισήμως μέλος της Μπάγερν Μονάχου η 15χρονη Αλεξανδρουπολίτισσα Περσεφόνη Θεοδώρου

Την φανέλα της μεγάλης Μπάγερν Μονάχου θα φορέσει η 15χρονη Αλεξανδρουπολίτισσα Περσεφόνη Θεοδώρου, μαθήτρια της Α’ Λυκείου στην βαυαρική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο ομογενειακό ελληνικό σχολείο που φέρει το όνομα του κορυφαίου θρακιώτη μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

Η Περσεφόνη Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 07 Ιουλίου του 2006, αποφοίτησε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και πήγε μέχρι την Β’ Τάξη στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης. Εκεί επιλέχθηκε από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Χρήστο Ποντισιδη να ενταχθεί στην νεοσύστατη τότε ομάδα χάντμπολ Βορέας Αλεξανδρούπολης.

Η Θεοδώρου, κόρη του πρώην αντιδημάρχου Αθλητισμού Αλεξανδρούπολης και επίσης καθηγητή φυσικής αγωγής Βαγγέλη Θεοδώρου, συμμετείχε σε πολλούς αγώνες και σε προπονήσεις επίλεκτων κορασίδων και μέσα σε δυο χρόνια έφτασε σε πολύ καλό επίπεδο τεχνικής και τακτικής. Λόγω της απόσπασης του πατέρα της στα Ελληνικά Σχολεία του Μονάχου έγινε εγκατάσταση εκει και φοίτησε στο 2ο Γυμνάσιο Μονάχου.

Μετά την καραντίνα που υπήρχε πέρυσι, κλήθηκε να δοκιμαστεί από την ομάδα χάντμπολ της Μπάγερν Μονάχου υπό τις οδηγίες του προπονητή της γυναικείας ομάδας Λαρς Χιμπελερ. Μετά από συμμετοχή σε μερικές προπονήσεις, της ανακοινώθηκε ότι μπορεί να συμμετέχει και επίσημα στην ομάδα, οπότε έτσι ζητήθηκε η μεταγραφή της στον μεγάλο αυτό σύλλογο.

Φέτος όντας μαθήτρια της Α’ Λυκείου στο Λύκειο Μονάχου “Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή”, ξεκίνησε και τα μαθήματα αλλά και τις προπονήσεις από την αρχή του έτους, αυτή τη φορά οργανωμένα. Μάλιστα, όπως σημειώνει στο εξαιρετικό του σημείωμα στο facebook ο γνωστός Αλεξανδρουπολίτης Γιάννης Μαλκίδης, ο οποίος της ετοίμασε και ένα σχετικό αφιέρωμα, στόχος της Περσεφόνης Θεοδώρου είναι να φέρει την νεα της ομάδα, δηλαδή την Μπάγερν Μονάχου, στην πόλη της, την Αλεξανδρούπολη.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "RIEM ARCADEN HERZLICHWILLKOMMEN HERZLICH WILLKOMMEN HEN FC BAYERN MUNCHEN NCHEN"
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι