«Ήδη από το 2013 είχε ξεκινήσει τις φερόμενες απάτες ο Πάπας και χρηματοδοτούσε το ακριβό του lifestyle» σύμφωνα με έρευνα στην Αυστραλία

Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Μπιλ Πάπας φέρεται να ξεκίνησε το σκηνικό με την εξαπάτηση διεθνών τραπεζών για να αποκομίσει εκατοντάδες εκατομμυρια ευρώ ήδη από το 2013, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας που έχει αναλάβει να ρευστοποιήσει την περιουσία της εταιρείας του Forum Finance.

Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει σε βάθος έρευνα και πλέον κατηγορεί τον Μπιλ Πάπας ακόμα και για ποινικά αδικήματα, χάρη στην υολοποίηση των οποίων φέρεται να είχε πετύχει την χρηματοδότηση της εξαιρετικα ακριβής καθημερινής lifestyle παρουσίας του που περιελάμβανε πολυτελή οχήματα, συμμετοχή σε αγώνες αυτοκινήτων αλλά και ενδιαφέρον σε ιπποδρομιακές κούρσες.

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα της Αυστραλίας Westpac αλλα και η Sumitomo της Ιαπωνίας με την Société Générale της Γαλλίας κατηγορούν τον Μπιλ Πάπας για αστικά ακόμα αδικήματα απόσπασης ποσών που ίσως και να αγγίζουν ή να ξεπερνούν τα 500 εκατομύρια μέσα από δάνεια που φέρονται να λάμβαναν από τις συγκεκριμένες τράπεζες για λογαριασμό πελατών τους, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν.

Αυτοί που προχωρούν στην ρευστοποίηση της περιουσίας του Forum Finance υποστηρίζουν στην έρευνά τους ότι υποπτεύονται πως ο Μπιλ Πάπας εμπλέκεται σε ποινικές δραστηριότητες και παραβίασε τα καθήκοντά του ως διευθυντής της εταιρείας διαπράττοντας ποινικά αδικήατα. «Ο κ. Πάπας λειτούργησε με δυσπιστία και προετοίμασε το σκηνικό για την διάπραξη των αδικημάτων, χωρίς να ασκήσει τα καθήκοντά του με καλή πίστη», αναφέρει η έρευνα που αποκαλύπτει η Sydney Morning Herald.

Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κ. Πάπας δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κανενα ποινικό αδίκημα. Πάντως, με βάση την έρευνα, ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης μπορεί να εμπλέκεται σε ύποπτες συναλλαγές πολύ πριν από το χρονικό διάστημα που ερευνά η Westpac και καλύπτει την περίοδο από το την 1η Ιουλίου του 2018 ως και τις 30 Ιουνίου του 2021.

«Εχουμε εντοπίσει στοιχεία που μας δείχνουν λοτι αντίστοιχη συμπεριφορά είναι πιθανό να υπήρχε ήδη από τουλάχιστον το 2013», αναφέρεται στην έρευνα της McGrathNicol και συγκεκριμένα των Τζέισον Πρέστον, Τζέισον Άιρλαντ και Κάθριν Σόζου. Πριν καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα εξέτασαν 4,9 εκατ. έγγραφα και ανέλυσαν 110.000 συναλλαγές εντός του ομίλου και 150 τραπεζικούς λογαριασμους που βρίσκονταν στην κατοχή του Forum ή συνεργασόμενων μερών.

Η έρευνα καταδεικνυει μαζική διαρροή χρημάτων περίπου 297 εκατ. δολαρίων που αντλήθηκαν από τις τράπεζες για το φερόμενο αυτό απατηλό σκηνικό. Μάλιστα, οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν ότι ορισμένα από αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν «το lifestyle και τα προσωπικά έξοδα του κ. Πάπας και του (συνέταιρού του Βινς) Τεσοριέρο». Εξετάστηκε ακόμα στο πλαίσιο της έρευνας και ο ρόλος άλλων στελεχών και στενών συνεργατών του Μπιλ Πάπας στις εταιρείες του.