Γ’ Εθνική: Με Κιλκίς και τέσσερις ομάδες από την Θεσσαλονίκη ο όμιλος με τις ομάδες της Θράκης

Μπορεί η κλήρωση στην Γ’ Εθνική να έχει μεταφερθεί για την άλλη εβδομάδα, ωστόσο έχει υπάρξει μια καταρχήν απόφαση για το πως θα καταρτιστούν οι επτά συνολικά όμιλοι και κατά συνέπεια για το ποιες ομάδες θα λάβουν μέρος στον 1ο Ομιλο, όπου μετέχουν και τρεις συλλογοι από την Θράκη.

Οπως έχει γράψει εδώ και αρκετό καιρό το ThrakiSportS, ο Ορφέας Ξάνθης, η Αλεξανδρούπολη και ο Άρης Αβάτου θα έχουν δεδομένα ως αντιπάλους δυο ομάδες από την ΕΠΣ Καβάλας (Νέστο Χρυσούπολης και Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου), μια από την ΕΠΣ Δράμας (Πανδραμαϊκό) και μια από την ΕΠΣ Σερρών (Απόλλωνα Παραλιμνίου). Από εκεί και πέρα αναμένονταν αποφάσεις για τις ομάδες που θα προστεθούν αλλά φυσικά και τι θα γίνει με τις ομάδες της SL2 που δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει οριστικά τη συμμετοχή τους σε αυτήν όπως η Δόξα Δράμας και ο ΑΟ Καβάλα.

Σε πρώτη φάση πάντως υπήρξε απόφαση εφόσον δεν προστεθούν αυτές οι ομάδες και μείνουν τα πράγματα ως έχουν, τις επτά ομάδες από Εβρο ως Σέρρες που προέρχονται από τον περσινό 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής να τις πλαισιώσουν ακόμα πέντε ώστε να σχηματιστεί ένας όμιλος 12 ομάδων. Η μία από αυτές θα είναι η εκπρόσωπος της ΕΠΣ Κιλκίς που είναι η Αναγέννηση Πλαγιάς και οι άλλες τέσσερις θα προέλθουν από την ΕΠΣ Μακεδονίας, δηλαδή από τον Νομό Θεσσαλονίκης χωρίς στην φάση αυτή να ορίζεται με ποια κριτήρια θα επιλεγούν αυτές (αν θα είναι γεωγραφικά ή θα γίνει κλήρωση).

Με αυτά τα δεδομένα πάντως και πάντα υπό την αίρεση των εξελίξεων για Δόξα Δράμας και ΑΟ Καβάλα, ο νέος 1ος Όμιλος της Γ’ Εθνικής θα απαρτίζεται από τις εξής ομάδες:

1ος όμιλος
1. ΕΠΣ Ξάνθης: Ορφέας Ξάνθης, Αρης Αβατου (1 ομάδα)
2. ΕΠΣ Έβρου: Αλεξανδρούπολη F.C. (1 ομάδα)
3. ΕΠΣ Καβάλας: Νέστος Χρυσούπολης, Νέος Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (2 ομάδες) και ερωτηματικό ο ΑΟ Καβάλα
4. ΕΠΣ Δράμας: Πανδραμαϊκός (1 ομάδα) και ερωτηματικό η Δόξα Δράμας
5. ΕΠΣ Σερρών: Απόλλων Παραλιμνίου (1 ομάδα)
6. ΕΠΣ Κιλκίς: Αναγέννηση Πλαγιάς (1 ομάδα)
6. ΕΠΣ Μακεδονίας: 4 ομάδες από τις 6 συνολικά (Εθνικός Σοχού, Ηρακλής Αμπελοκήπων, Ποσειδών Μηχανιώνας, Αγροτικός Αστέρας, Μακεδονικός, Θερμαϊκός Θέρμης)