Κύπελλο Ελλάδος: Τους «εκτέλεσε» με Ιμπραΐμι και Μονρόζ και πήρε την πρόκριση στο Κερατσίνι η Ξάνθη!

Την νίκη-πρόκριση με 0-2 πήρε η Ξάνθη μέσα στο Δημοτικό Στάδιο Κερατσινίου επί της Προοδευτικής, στο πλαίσιο της νοκ άουτ 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο 11′ ο Μακρυγιάννης από αριστερή θέση έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει. Στο 15′ την κεφαλιά του Βοσνακίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ίτσο την απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 18′ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μπάτζιος έπιασε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Χαλκίδης. Στο 22′ από δεξιά ο Ιμπραΐμι συνδυάστηκε με τον Πλατέλλα και ο πρώτος με αριστερό σουτ έκανε το 0-1. Στο 52′ το σουτ του Νομικού πέρασε άουτ και στο 63′ την προσπάθεια του Τσαφτατίδη απέκρουσε σε κόρνερ ο Ίτσο ενώ ενδιάμεσα, στο 57′, ο Πλατέλλας έβγαλε την σέντρα με τον Μονρόζ να παίρνει την κεφαλιά αλλά να μην βρίσκει στόχο. Στο 67′ μετά την κάθετη πάσα του Φαζού, δοκάρι είχε ο Ιμπραΐμι (το σουτ του κόντραρε στον Όμο). Στο 83′ ο Κυριαζής βρέθηκε τετ α τετ με τον Ίτσο από τον όποιο νικήθηκε, ενώ στο 84′ μετά από σέντρα του Δεληγιαννίδη, ο Στίβεν Μονρόζ με κεφαλιά έκανε το 0-2. 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χαράλαμπος Τσουκαλάς (ΕΠΣ Αθηνών) με α’ βοηθό τον Λυκούργο Τσολακίδη (ΕΠΣ Αθηνών), β’ βοηθό τον Δαβίδ Πριονά (ΕΠΣ Εύβοιας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Κωνσταντίνος Μπούμπας (ΕΠΣ Ηπείρου).

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Δημήτρης Αρναούτης): Χαλκίδης, Αλεξίου, Δημακάκος, Πατσατζόγλου, Βοσνακίδης, Μεγαρίτης (49′ λ.τρ. Όμο), Τσαφτατίδης, Νομικός (71′ Παλάτσιο), Κυριαζής, Μακρίδης (71′ Μακρίδης), Μακρυγιάννης (60′ Παλ).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Τζέιμι Μονρόι): Ίτσο, Τζανακάκης (68′ Δεληγιαννίδης), Πολίμος, Μιχαήλ, Μπάτζιος, Γκόμεζ, Παπάζογλου (60′ Φαζός), Τσέλιος, Πλατέλλας, Μονρόζ, Ιμπραΐμι (77′ Διαμαντόπουλος).