Πανευρωπαϊκή διάκριση για τον Κομοτηναίο βετεράνο αθλητή Δημήτρη Σιμιτόπουλο

Δημήτρης Σιμιτόπουλος αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία για το μπάσκετ της Κομοτηνής καθώς έχει συνδυάσει τη ζωή του με την πορτοκαλί θεά. Αποτελεί «ψυχή» των βετεράνων της πόλης μας επιδιώκοντας να συμμετέχει σε τουρνουά, όχι μόνο εντός των συνόρων αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Ένα από αυτά ήταν το πρόσφατο ενδιάμεσο τουρνουά της FIBA που διεξήχθη στην Αλάσσιο της Ιταλίας και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Kobe Bryant. Εκεί ο Κομοτηναίος Βετεράνος μπασκετμπολίστας συμμετείχε με τα ελληνικά χρώματα, σε μία μεικτή ομάδα της ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης», δηλαδή αθλητών που συμμετέχουν στο Εργασιακό πρωτάθλημα της Αθήνας.

Το τουρνουά αφορούσε την κατηγορία 55+, δηλαδή αθλητές που ήταν μεγαλύτεροι των 55 ετών και εκεί η ελληνική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση, όπως αποκαλύπτει το paratiritis-news.gr. Συνολικά συμμετείχαν 8 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους, με την ελληνική ομάδα να κατακτά την πρώτη θέση απέναντι σε Δανία, Βέλγιο και Γερμανία. Στον μεγάλο τελικό μετά από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι η ελληνική ομάδα επικράτησε της Ιταλικής και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο Δημήτρης Σιμιτόπουλος με το παράδειγμα του και τη ζωή που κάνει αποτελεί πρότυπο για όλους καθώς δεν αφήνει ημέρα χωρίς άθληση, τονίζοντας πως είναι τρόπος ζωής. Όνειρο του είναι να μπορέσει η Κομοτηνή και η Θράκη να φιλοξενήσει ένα μεγάλο τουρνουά, το οποίο θα προσελκύσει αθλητές και κόσμο από όλον τον κόσμο.