Super League: Δεν στοί-Χ-ισε η απουσία Ιωαννίδη στο ισόπαλο «κλάσικο» του Φαλήρου

Ισόπαλο το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να μένουν στο 0-0.

Ένα πρώτο ημίχρονο με καλό ρυθμό, δυνατές μονομαχίες και αρκετά μεγάλη δόση τακτικής από τους δύο προπονητές είδαμε στο χορτάρι του «Καραϊσκάκης». Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό και να χτυπήσει στα ίσια την αναμέτρηση.

Το ανασταλτικό πλάνο των δύο ομάδων είχε «εγκλωβίσει» τα δημιουργικά ατού αμφοτέρων, με την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς να έρχεται στο 24′ όταν από σέντρα του Λαλά, ο Αγκιμπού Καμαρά μόνος του εντός περιοχής, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι στα… καπάκια απάντησαν με τον Καρλίτος να καθυστερεί αλλά να δίνει την μπάλα στον Βιτάλ που από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια, σούταρε ψηλά άουτ ενώ στο 33′ από σέντρα του Χουάνκαρ, ο αμαρκάριστος Χατζηγιοβάνης δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι.

Από το 35′ και μετά οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν πιο σωστά και περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους(56%-44%), έπαιξαν με μεγαλύτερη υπομονή και είχαν τρεις πολύ καλές στιγμές για να σκοράρουν. Τικίνιο(36′), Μασούρας(40′) και Αγκιμπού(45’+7′), όμως, δεν κατάφεραν να στείλουν τις τελικές τους στο πλεκτό παρά τις καλές προϋποθέσεις που υπήρχαν. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, σε ένα αρκετά μοιρασμένο ντέρμπι σε όλα τα επίπεδα.

Στο δεύτερο μέρος, το οποίο είχε μια οκτάλεπτη διακοπή από το 52′ μέχρι και το 60′ λόγω καπνογόνων, ο Ολυμπιακός είχε ρόλο πρωταγωνιστή μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παναθηναϊκό να οπισθοχωρεί πάρα πολύ, να είναι κλεισμένος στα 2/3 του γηπέδου και να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα ή να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στο ανοιχτό γήπεδο.

Oι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν αρκετά και είχαν δύο πολύ μεγάλες στιγμές. Μία με τον Ρέαμπτσουκ και μία με τον Αγκιμπού. Κοινός παρανομαστής και στις δύο φάσεις ο πορτιέρε των «πρασίνων», Αλμπέρτο Μπρινιόλι που είπε «όχι» με σπουδαίες επεμβάσεις. Ο Ιταλός τερματοφύλακας στα πολλά γεμίσματα του Ολυμπιακού, έδωσε σιγουριά και ασφάλεια.

Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς Βαλμπουενά, Κουντέ, είχε την μπάλα έξω από την περιοχή ο Ολυμπιακός αλλά σπατάλησε την κατοχή σε αρκετές βιαστικές και πρόχειρες σέντρες απέναντι στην καλή οργανωμένη άμυνα των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έπαιξαν άμυνα με… λύσσα και είχαν μόνο μια στιγμή δημιουργικά με ένα μακρινό σουτ του Αλεξανδρόπουλου. Οι Πειραιώτες ήταν εμφανώς ανώτεροι αλλά αναποτελεσματικοί στην τελική πάσα και επιλογή ενώ αρκετά από τα σουτ που έκαναν στα όρια της περιοχής, βρήκαν στα σώματα των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού».

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να μένει στους 11 και τον Παναθηναϊκό στους 7 βαθμούς.