Super League: Με Μπαριέντος βασικό ο Βόλος υπέταξε τον Αστέρα και πάτησε κορυφή

Την μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα απολαμβάνει ο Βόλος, που επικράτησε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς για την 5η αγωνιστική της Super League.

Βασικός στο αρχικό σχήμα που παρέταξε ο Σέρβος πρώην τεχνικός του ΑΟΞ Μίλαν Ράσταβατς αγωνίστηκε ο Αργεντινός πρώην χαφ του Πανθρακικού Χουάν Μουνάφο. Απεναντίας φανέλα βασικού- επίσης στον χώρο του άξονα- πήρε από τον προπονητή του, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, ο Ουρουγουανός πρώην μέσος της Ξάνθης Ζεάν Μπαριέντος.

Παρά το γεγονός πως οι Αρκάδες είχαν την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, ο Βόλος πήρε προβάδισμα στο σκορ μέσω της… άσπρης βούλας. Στο 18’ από σέντρα του Φεράρι, ο Παπαδόπουλος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και στην προσπάθειά του να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο ανέτρεψε τον Ρεγκατέν που μπήκε στη φάση. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Φαν Βέερτ, ο οποίος ευστόχησε πετυχαίνοντας το 4ο του γκολ τη φετινή σεζόν.

Οι γηπεδούχοι, αφού τους είχε ακυρωθεί μέσω VAR γκολ που προήλθε από προσπάθεια του Γκρίλο με τη συμπλήρωση μίας ώρας, πέτυχαν εντέλει το πολυπόθητο δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση στο 79’ με σουτ εντός περιοχής από τον Φεράρι από ασίστ του Ρεγκατέν.

Ο Αστέρας μπήκε ξανά στο παιχνίδι με το πανέμορφο γυριστό τελείωμα του Σόνι στο 85’, ωστόσο παρά το γεγονός πως βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα τη φετινή σεζόν· το τελικό αποτέλεσμα δεν έμελλε να αλλάξει, με τον Βόλο να αναρριχείται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς και την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς να παραμένει μόλις στη φτωχή συγκομιδή των δύο βαθμών.