Απαλλαγή για Παπαδημητρίου, Κονέ, Δημητριάδη για την ποινή απαγόρευσης εισόδου

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δέχθηκε την έφεση της ΑΕΚ για τα γεγονότα στον αγώνα με τον ΟΦΗ και απάλλαξε τους Βασίλη Δημητριάδη, Παναγιώτη Κονέ και Γιάννη Παπαδημητρίου, για εξύβριση στον Φωτιά.

Έτσι, τιμώρησε με πρόστιμο 7.500 ευρώ την ΑΕΚ για την συμπεριφορά των Χ. Παπαδημητρίου και Ι. Παπαδόπουλου στους οποίους απαγορεύει την είσοδο στο γήπεδο για ένα μήνα.

Πρωτόδικα η ΑΕΚ είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 7.500 ευρώ, οι Κονέ, Παπαδημητρίου, Παπαδημητρίου Χ., Ι. Παπαδόπουλος με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για το άρθρο 10, 1.δ1 για υβριστική συμπεριφορά έργω ή λόγω προς το διαιτητή Βασίλη Φωτιά, ενώ ο Β. Δημητριάδης με 5.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια.


Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:


«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έλαβε την ακόλουθη απόφαση (υπ’ αριθμ. 30/2021).


– Δέχεται την έφεση και εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. 120/2021 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League


1. Απαλλάσσει τους εκκαλούντες Παναγιώτη Κονέ, Ιωάννη Παπαδημητρίου και Βασίλειο Δημητριάδη (άπαντες διαπιστευμένους) από τις 1β και 2β εξυβριστικές πράξεις.


Επιβάλλει στην πρώτη εκκαλούσα (ΠΑΕ ΑΕΚ) :


α) χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ για υβριστική συμπεριφορά των Ιωάννη Παπαδόπουλου και Χρήστου Παπαδημητρίου ( μη διαπιστευμένων) για την υπό στοιχεία 1β πράξη.


β) χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ για υβριστική συμπεριφορά των Ιωάννη Παπαδόπουλου και Χρήστου Παπαδημητρίου (μη διαπιστευμένων) για την υπό στοιχεία 2β πράξη.


Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή (5.000+2.500) επτά χιλιάδων πεντακοσίων (7.500) ευρώ).


– Επιβάλλει στους Ιωάννη Παπαδόπουλο και Χρήστο Παπαδημητρίου την ποινή της απαγόρευσης εισόδου τους στο γήπεδο για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός.


Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε στην Αθήνα την 1η Οκτωβρίου 2021».